Ak hľadáte výdatné raňajky alebo ľahšiu večeru, ktorá vás bude stáť minimum času a úsilia, pečené vajcia v rúre so šunkou a zeleninou sú jednoducho jasná voľba. Hoci sme pridali kúsky nakrájanej šunky, vy si môžete pripraviť aj bezmäsú verziu s viacerými druhmi zeleniny, obľúbeným syrom alebo nakrájaným tofu. 👌🏻
Ako si ich vylepšíte vy? Dajte nám vedieť na Instagrame s označením @vilgainrecepty!
1 porcia obsahuje
- 227 kcal
- 17,7 g sacharidov
- 21,5 g tukov
- 20,6 g bielkovín
Na 2 porcie
- 4 vajcia
- 50 g šunky
- 30 g cibule
- 50 g červenej papriky
- 2 šampiňóny
- bazalka
- oregano
- morská soľ
- čierne korenie
- avokádový olej
- 2 plátky Vilgain sandwich bread
Postup
-
Nakrájanú cibuľu, červenú papriku, šampiňóny a šunku orestujeme na avokádovom oleji. Dochutíme soľou, oreganom a bazalkou. -
Pripravíme si 2 zapekacie mištičky, ktoré zastrekneme avokádovým olejom. Mištičky naplníme orestovanou zeleninovou zmesou a do každej vyklepneme 2 vajcia, osolíme a okoreníme čiernym korením. Zapečieme v rúre vyhriatej na 180 °C aspoň 10‑15 minút.
-
Podávame s opečeným toastom. Dobrú chuť!