Lokše alebo zemiakové placky môžete tradične podávať nasladko aj naslano.
My sme do tých našich prepašovali dávku bielkovín v podobe proteínového prášku, a tak sme zvolili ich sladký variant. K tomu tvaroh, kyslasté slivky a budete sa olizovať až za ušami. To vám garantujeme :).
1 porcia obsahuje
- 194 kcal
- 33 g sacharidov
- 2 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 8 porcií
- 800 g zemiakov
- 170 g celozrnnej špaldovej múky
- 50 g vanilkového proteínu
- 1 vajce
- tvaroh
- slivková Bioláda
- ghee
Postup
-
Zemiaky v šupke uvaríme deň dopredu. Akonáhle vychladnú, olúpeme ich.
-
Zemiaky nastrúhame najemno do veľkej misy. Pridáme k nim zvyšok ingrediencií a spracujeme vláčne, ale nie príliš lepivé, cesto.
-
Z cesta pripravíme guličky s priemerom zhruba 5 cm, ktoré buď vyvaľkáme alebo dlaňami vytvarujeme do tenkých placiek na pomúčenej doske.
-
Zemiakové placky opekáme na suchej panvici z oboch strán, kým sa nezačnú nadúvať a neobjavia sa na nich zlaté fľaky.
-
Hotové placky ešte horúce pomažeme rozpusteným ghíčkom.
-
Podávame s tvarohom a slivkovou marmeládou alebo lekvárom.
Dobrú chuť!