Staročeská lokša alebo zemiakové placky vo fitness verzii

Michaela
Michaela Dobiášová
45 min.
19 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Staročeská lokša alebo zemiakové placky vo fitness verzii

Lokše alebo zemiakové placky môžete tradične podávať nasladko aj naslano.

My sme do tých našich prepašovali dávku bielkovín v podobe proteínového prášku, a tak sme zvolili ich sladký variant. K tomu tvaroh, kyslasté slivky a budete sa olizovať až za ušami. To vám garantujeme :).

1 porcia obsahuje 1 lokša

  • 194 kcal
  • 33 g sacharidov
  • 2 g tukov
  • 11 g bielkovín

Na 8 porcií

Na lokše:
Na podávanie:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Staročeská lokša alebo zemiakové placky vo fitness verzii

    Zemiaky v šupke uvaríme deň dopredu. Akonáhle vychladnú, olúpeme ich.

    Staročeská lokša alebo zemiakové placky vo fitness verzii

  2. Zemiaky nastrúhame najemno do veľkej misy. Pridáme k nim zvyšok ingrediencií a spracujeme vláčne, ale nie príliš lepivé, cesto.

  3. Z cesta pripravíme guličky s priemerom zhruba 5 cm, ktoré buď vyvaľkáme alebo dlaňami vytvarujeme do tenkých placiek na pomúčenej doske.

  4. Zemiakové placky opekáme na suchej panvici z oboch strán, kým sa nezačnú nadúvať a neobjavia sa na nich zlaté fľaky.

  5. Hotové placky ešte horúce pomažeme rozpusteným ghíčkom.

  6. Podávame s tvarohom a slivkovou marmeládou alebo lekvárom.

    Dobrú chuť!

    Staročeská lokša alebo zemiakové placky vo fitness verzii

    Staročeská lokša alebo zemiakové placky vo fitness verzii

    Staročeská lokša alebo zemiakové placky vo fitness verzii

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
19 Páči sa mi Uložiť recept