Dezerty s menším množstvom kalórií, ktoré uspokoja vaše chuťové poháriky, sú často ťažšie na realizáciu. Pomôcť vám môže zakomponovanie ovocia, ktoré je samo o sebe sladké. S malou úpravou a troškou fantázie z nich vykúzlite divy. Upečením hrušiek sa skaramelizujú prirodzene vyskytujúce sa cukry vo vnútri a vznikne šťavnatý, mäkučký dezert.
Postup servírovania: Hrušku na tanieri doplňte ochuteným tvarohom s orieškami, oblečte sa do toho najpohodlnejšieho domáceho oblečenia s chlpatými ponožkami, sadnite si na gauč a v byte prevoňanom korením z pečenia si s pohodou vychutnajte túto dobrotu.
1 porcia obsahuje
- 378 kcal
- 27 g sacharidov
- 16 g tukov
- 29 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1/2 hrušky
- 150 ml vody
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžica šťavy z citrónov
- 1/2 čajové lyžičky škorice
- 1 štipka kardamónu
- 125 g tvarohu
- 20 g vanilkového proteínu
- 1 lyžica vlašských orechov
Postup
-
Rúru rozohrejeme na 190 °C. Hrušky očistíme, prekrojíme na polovice a pomocou lyžičky vydlabeme jadrovník.
-
V miske zmiešame med, vodu, škoricu a citrónovú šťavu, kým sa všetko nespojí. Do zapekacej misy alebo na plech naukladáme očistené hrušky a zalejeme ich medovým sirupom. Vložíme do rúry a pečieme, kým nezískajú zlatistú farbu, bude to trvať približne 40‑45 minút.
-
Nasekáme orechy a nasucho ich opečieme na rozpálenej panvici. Upečené hrušky podávame poliate šťavou z pekáča. Na každú porciu pridáme tvaroh ochutený vanilkovým proteínom a zasypeme ju restovanými orieškami.