Pečená hruška s poriadnou dávkou bielkovín

Lucie Sovová
Lucie Sovová
50 min.
24 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Pečená hruška s poriadnou dávkou bielkovín

Dezerty s menším množstvom kalórií, ktoré uspokoja vaše chuťové poháriky, sú často ťažšie na realizáciu. Pomôcť vám môže zakomponovanie ovocia, ktoré je samo o sebe sladké. S malou úpravou a troškou fantázie z nich vykúzlite divy. Upečením hrušiek sa skaramelizujú prirodzene vyskytujúce sa cukry vo vnútri a vznikne šťavnatý, mäkučký dezert.

Postup servírovania: Hrušku na tanieri doplňte ochuteným tvarohom s orieškami, oblečte sa do toho najpohodlnejšieho domáceho oblečenia s chlpatými ponožkami, sadnite si na gauč a v byte prevoňanom korením z pečenia si s pohodou vychutnajte túto dobrotu.

1 porcia obsahuje 1/2 hrušky

  • 378 kcal
  • 27 g sacharidov
  • 16 g tukov
  • 29 g bielkovín

Na 1 porciu

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 190 °C. Hrušky očistíme, prekrojíme na polovice a pomocou lyžičky vydlabeme jadrovník.

  2. V miske zmiešame med, vodu, škoricu a citrónovú šťavu, kým sa všetko nespojí. Do zapekacej misy alebo na plech naukladáme očistené hrušky a zalejeme ich medovým sirupom. Vložíme do rúry a pečieme, kým nezískajú zlatistú farbu, bude to trvať približne 40-45 minút.

  3. Nasekáme orechy a nasucho ich opečieme na rozpálenej panvici. Upečené hrušky podávame poliate šťavou z pekáča. Na každú porciu pridáme tvaroh ochutený vanilkovým proteínom a zasypeme ju restovanými orieškami. Pečená hruška s poriadnou dávkou bielkovín

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
24 Páči sa mi Uložiť recept