Francúzske zemiaky

Michaela
Michaela Dobiášová
60 min.
113 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Francúzske zemiaky

Nie je náhoda, že si francúzske zemiaky vyslúžili čestné miesto už v kuchárkach našich babičiek. Sú jednoduché na prípravu a pritom sakramentsky dobré.

Vyskúšajte si našu odľahčenú verziu, v ktorej sme smotanu vymenili za výživovo hodnotnejší syr cottage a pritom zachovali famóznu chuť francúzskych zemiakov.

1 porcia obsahuje 1 kus, cca 200 g

  • 318 kcal
  • 32 g sacharidov
  • 12 g tukov
  • 20 g bielkovín

Na 6 porcií

Budeme potrebovať:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Francúzske zemiaky

    Rúru predhrejeme na 170 °C.

  2. Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky.

    Francúzske zemiaky

  3. Vo veľkej mise zmiešame cottage, vajcia, soľ, korenie a bylinky. Následne do zmesi prihodíme aj pripravené zemiaky a premiešame, aby sa zo všetkých strán pekne obalili.

  4. Na panvici sprudka orestujeme nahrubo nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Keď oboje zosklovatie a zozlatne, stiahneme panvicu zo sporáka a cibuľu s cesnakom primiešame k zvyšku surovín.

  5. Pekáč vymastíme olivovým olejom a navrstvíme doň zemiaky. Zvyšnou zmesou prelejeme vrch zemiakov a dáme zapekať do predhriatej rúry na cca 50 minút.

    Francúzske zemiaky

    Zhruba 10 minút pred koncom pečenia zvýšime výkon rúry na 200 °C a pokiaľ máme tú možnosť, na rúre prepneme na funkciu grilu.

  6. Podávame ako prílohu k mäsu alebo jednoducho len tak.

    Dobrú chuť!

    Francúzske zemiaky

    Francúzske zemiaky

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
113 Páči sa mi Uložiť recept