Ovsená kaša 3-krát inak: z mikrovlnky, bez varenia a klasika

Kristína Močková
Kristína Močková
5 min.
63 Páči sa mi Komentáre
3
Uložiť recept
Ovsená kaša 3-krát inak: z mikrovlnky, bez varenia a klasika

Viete, čo je skvelé na ovsenej kaši? Že je to extrémne chutná dobrota. Navyše si ju môžete urobiť na milión spôsobov. Príprava vám zaberie 3 – 10 minút. Záleží na tom, ako veľmi sa ponáhľate. Dnes vám ukážeme 3 spôsoby prípravy.

1 porcia obsahuje 1 miska kaše

  • 397 kcal
  • 34 g sacharidov
  • 12 g tukov
  • 32 g bielkovín

Na 3 porcie

Super rýchly variant bez varenia:
Variant z mikrovlnky:
Stará dobrá klasika:

Postup

  1. Ovsená kaša 3-krát inak: z mikrovlnky, bez varenia a klasika Super rýchly variant bez varenia

    Vločky dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, necháme chvíľu odstáť a vmiešame proteín. Ozdobíme ovocím a orechovým maslom. Chutné, výživné a hlavne hotové za tri minúty. Už žiadne výhovorky, že nemáte čas.

  2. Variant z mikrovlnky

    Pokiaľ máme radšej kašu varenú a nemáme čas alebo sa nám nechce špiniť hrniec, skvele poslúži mikrovlnka. Ovsené vločky si zalejeme približne 4-krát väčším objemom vody. Premiešame a dáme ohriať do mikrovlnky na minútu a pol.

    Necháme jemne vychladnúť a primiešame proteín, pridáme ovocie, orechové maslo a môžeme jesť.

  3. Stará dobrá klasika

    Tento spôsob prípravy kaše sa hodí skôr na hrubšie ovsené vločky, pretože sa kaša v hrnci rozvarí na „blato“ .

    Ovsené vločky dáme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu. Za občasného miešania varíme pár minút (záleží na druhu vločiek), v prípade potreby prilejeme vodu. Výsledná konzistencia musí byť veľmi hustá. Sporák vypneme, vločky necháme zľahka vychladnúť a nakoniec do nich zamiešame proteín. Kašu vylejeme do misky, ozdobíme ovocím, orechovým maslom a zdravé, chutné jedlo je na svete.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
63 Páči sa mi Uložiť recept