Viete, čo je skvelé na ovsenej kaši? Že je to extrémne chutná dobrota. Navyše si ju môžete urobiť na milión spôsobov. Príprava vám zaberie 3 – 10 minút. Záleží na tom, ako veľmi sa ponáhľate. Dnes vám ukážeme 3 spôsoby prípravy.
1 porcia obsahuje
- 397 kcal
- 34 g sacharidov
- 12 g tukov
- 32 g bielkovín
Na 3 porcie
- 45,1 g ovsených vločiek
- 30 g proteínu s príchuťou slaný karamel
- voda
- ovocie
- 15 g arašidového masla
- 45 g ovsených vločiek
- 160 ml vody
- 30 g Vilgain proteínu škoricová rolka
- ovocie
- 15 g arašidového masla
- 45 g ovsených vločiek
- 30 g vanilkového proteínu
- ovocie
- 15 g arašidového masla
- voda
Postup
-
Super rýchly variant bez varenia
Vločky dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, necháme chvíľu odstáť a vmiešame proteín. Ozdobíme ovocím a orechovým maslom. Chutné, výživné a hlavne hotové za tri minúty. Už žiadne výhovorky, že nemáte čas.
-
Variant z mikrovlnky
Pokiaľ máme radšej kašu varenú a nemáme čas alebo sa nám nechce špiniť hrniec, skvele poslúži mikrovlnka. Ovsené vločky si zalejeme približne 4‑krát väčším objemom vody. Premiešame a dáme ohriať do mikrovlnky na minútu a pol.
Necháme jemne vychladnúť a primiešame proteín, pridáme ovocie, orechové maslo a môžeme jesť.
-
Stará dobrá klasika
Tento spôsob prípravy kaše sa hodí skôr na hrubšie ovsené vločky, pretože sa kaša v hrnci rozvarí na „blato“ .
Ovsené vločky dáme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu. Za občasného miešania varíme pár minút (záleží na druhu vločiek), v prípade potreby prilejeme vodu. Výsledná konzistencia musí byť veľmi hustá. Sporák vypneme, vločky necháme zľahka vychladnúť a nakoniec do nich zamiešame proteín. Kašu vylejeme do misky, ozdobíme ovocím, orechovým maslom a zdravé, chutné jedlo je na svete.