Krémová krupicová kaša s vanilkou a jahodovým džemom

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
15 min. + namáčanie cez noc
45 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Krémová krupicová kaša s vanilkou a jahodovým džemom

Len máloktoré jedlo dokáže evokovať detstvo tak ako krupicová kaša. Dnes pre vás máme jej nutrične hodnotnejšiu obmenu. Vonia po vanilke, ktorú v chuti doplní svieži jahodový džem.

1 porcia obsahuje

  • 493 kcal
  • 61 g sacharidov
  • 9 g tukov
  • 40 g bielkovín

Na 1 porciu

Na kašu
Na podávanie
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Krupicu rozmiešajte v polovici množstva mlieka, pomôže vám s tým shaker. Pridajte štipku soli a dajte do chladničky aspoň na tridsať minút. Pokojne ale aj na noc, ak chcete mať kašu na raňajky. Krok namáčania nevynechávajte: postará sa o dokonalú jemnosť kaše.

    Krémová krupicová kaša s vanilkou a jahodovým džemom

  2. Vo zvyšnom množstve mlieka si rozmiešajte proteín, pridajte aj štipku pravej vanilky a v hrnci pomaly zahrievajte. Pridajte aj odpočinutú krupicu a za stáleho miešania priveďte do varu. Na nízkom stupni varte päť minút, hoci sa kaša môže zdať hustá hneď na začiatku. Opäť je to dôležité pre finálnu jemnosť. Neustále miešajte, nech sa vám kaša nepripáli.

  3. Kašu odstavte a zamiešajte tvaroh. Na zjemnenie môžete zamiešať aj kúsok masla alebo ghee. Stále miešajte, kým sa nerozpustí.

    Horúcu kašu dajte na tanier, zoberte lyžicu a oddávajte sa sladkým spomienkam na detstvo. Krémová krupicová kaša s vanilkou a jahodovým džemom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
45 Páči sa mi Uložiť recept