Len máloktoré jedlo dokáže evokovať detstvo tak ako krupicová kaša. Dnes pre vás máme jej nutrične hodnotnejšiu obmenu. Vonia po vanilke, ktorú v chuti doplní svieži jahodový džem.
1 porcia obsahuje
- 493 kcal
- 61 g sacharidov
- 9 g tukov
- 40 g bielkovín
Na 1 porciu
- 40 g špaldovej krupice
- 500 ml mlieka
- 20 g vanilkového proteínu
- 50 g nízkotučného tvarohu
- štipka mletej vanilky
- čakankový sirup
Postup
-
Krupicu rozmiešajte v polovici množstva mlieka, pomôže vám s tým shaker. Pridajte štipku soli a dajte do chladničky aspoň na tridsať minút. Pokojne ale aj na noc, ak chcete mať kašu na raňajky. Krok namáčania nevynechávajte: postará sa o dokonalú jemnosť kaše.
-
Vo zvyšnom množstve mlieka si rozmiešajte proteín, pridajte aj štipku pravej vanilky a v hrnci pomaly zahrievajte. Pridajte aj odpočinutú krupicu a za stáleho miešania priveďte do varu. Na nízkom stupni varte päť minút, hoci sa kaša môže zdať hustá hneď na začiatku. Opäť je to dôležité pre finálnu jemnosť. Neustále miešajte, nech sa vám kaša nepripáli.
-
Kašu odstavte a zamiešajte tvaroh. Na zjemnenie môžete zamiešať aj kúsok masla alebo ghee. Stále miešajte, kým sa nerozpustí.
Horúcu kašu dajte na tanier, zoberte lyžicu a oddávajte sa sladkým spomienkam na detstvo.