Božská raňajková kaša z quinoy

Veronika
Veronika Žmolilová
20 min.
24 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Božská raňajková kaša z quinoy

Všetci milujeme ovsenú kašu, to je jasné. Ruku na srdce, ako často obmieňame ovsené vločky za iný druh obilnín? Veľmi často nie, takže nechcelo by to trochu zmenu? Kaše sa nemusíte vzdávať, stačí vymeniť vločky za quinou, ktorá je prirodzene bezlepková a razom vám ovsená ani nebude chýbať.

1

  • 484 kcal
  • 48 g sacharidov
  • 13 g tukov
  • 38 g bielkovín

Na 1 porciu

kaša
na ozdobu
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Quinou dáme do rajnice a zalejeme ju mliekom. Privedieme k varu a pod pokrievkou za občasného miešania varíme na strednom plameni, kým quinoa nezmäkne. Trvá to asi 15 minút. Ak sa nám tekutina bude rýchlo vyvárať, podľa potreby pridáme vodu. Božská raňajková kaša z quinoy

  2. Po zmäknutí quinoy odstavíme rajnicu z platne a vmiešame škoricu a proteín rozmiešaný s troškou vody. A rovno servírujeme do našej raňajkovej misky. Božská raňajková kaša z quinoyBožská raňajková kaša z quinoy

  3. Navrch pridáme grécky jogurt, čučoriedky, nasekané mandle a lyofilizované maliny. Dobrú chuť! Božská raňajková kaša z quinoy

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
24 Páči sa mi Uložiť recept