Všetci milujeme ovsenú kašu, to je jasné. Ruku na srdce, ako často obmieňame ovsené vločky za iný druh obilnín? Veľmi často nie, takže nechcelo by to trochu zmenu? Kaše sa nemusíte vzdávať, stačí vymeniť vločky za quinou, ktorá je prirodzene bezlepková a razom vám ovsená ani nebude chýbať.
1
- 484 kcal
- 48 g sacharidov
- 13 g tukov
- 38 g bielkovín
Na 1 porciu
- 40 g quinoy
- 250 ml mlieka
- 15 g vanilkového proteínu
- 1/2 čajové lyžičky škorice
- 40 g čučoriedok
- 5 g lyofilizovaných malín
- 100 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 10 g mandlí
Postup
-
Quinou dáme do rajnice a zalejeme ju mliekom. Privedieme k varu a pod pokrievkou za občasného miešania varíme na strednom plameni, kým quinoa nezmäkne. Trvá to asi 15 minút. Ak sa nám tekutina bude rýchlo vyvárať, podľa potreby pridáme vodu.
-
Po zmäknutí quinoy odstavíme rajnicu z platne a vmiešame škoricu a proteín rozmiešaný s troškou vody. A rovno servírujeme do našej raňajkovej misky.
-
Navrch pridáme grécky jogurt, čučoriedky, nasekané mandle a lyofilizované maliny. Dobrú chuť!