Nominal Zmes na chlieb rustikálna
Nominal Zmes na chlieb rustikálna
Nominal Zmes na chlieb rustikálna - zmes na rýchlu prípravu domáceho pečiva
Máš chuť na domáce pečivo a zároveň nechceš v kuchyni stráviť jeho prípravou celý deň? Nominal Zmes na chlieb prináša riešenie. Aby si z tejto zmesi vykúzlil/a lahodný tmavý chlieb, potrebuješ len droždie, vodu a olej a rúru alebo domácu pekáreň. Tmavý rustikálny chlieb má plnú chuť a špecifickú vôňu. Do cesta môžeš podľa chuti pridať rôzne semienka (slnečnicové, tekvicové a ďalšie) alebo napríklad orechy. Zakaždým tak môžeš chuť chleba trochu pozmeniť a dodať hodnotné živiny.
Nominal Zmes na chlieb rustikálna v bodoch:
- zmes na prípravu rustikálneho cheba
- možnosť pečenia v rúre aj domácej pekárni
- zmes vhodná aj pre vegánov
Ingrediencie
Deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová múka, pšeno múka, zemiakové vločky, vláknina (ľanová, jablčná), zahusťovadlo ( guarová guma ), cukor, soľ, jablkový prášok, chlebové korenie.
Kvalita ingrediencií
- 1x relatívne ok
- 1x dávať si pozor
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu.
Kalorické tabuľky
Balenie: 500 g | |
100 g | |
Energetická hodnota | 1448 kJ / 343 kcal |
tuky | 1,7 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,4 g |
sacharidy | 71 g |
- z toho cukry | 3,7 g |
vláknina | 8,2 g |
bielkoviny | 6,6 g |
soľ | 2 g |
odporúčania výrobcu
- Príprava: Vymiešajte cesto podľa návodu. Pretože si dobu kysnutia strážite sami, môžete dávku droždie zvýšiť na 15 g / 500 g zmesi. Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a potom naplňte do dôkladne vymastenej formy. Tá by mala byť naplnená maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie. Ľahké je cesto spracovávať naolejovanými dlaňami. Z cesta môžete vytvarovať valec, obaliť napr. Vo slnečnicových semienkach a až potom vtlačiť do formy. Chlieb necháte kysnúť 45‑60 min. pod vlhkou utierkou, aby povrch neokoral. Pečte vo vyhriatej rúre pri 180 ° C cca 60 min. Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho včas alobalom. Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v suchu a vždy dobre uzavreté.
- Chrániť pred priamym slnkom.