Nadýchaný a ľahučký dezert, ktorý pohladí tvoje chuťové bunky. Jemný nádych matcha čaju dodá cheesecaku sviežosť a vďaka kofeínu ťa aj nabudí. Navyše sa ideálne hodí na letné popoludnie. Navrch môžeš dať to, čo si práve odtrhneš na záhrade – jahody, čučoriedky alebo maliny. My sme zvolili čučoriedky.
1 porcia obsahuje
- 231 kcal
- 13 g sacharidov
- 18 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 12 porcií
- 200 g celozrnných sušienok
- 100 g ghee
- 500 g ricotty
- 250 g 30 % smotany na šľahanie
- 80 g trstinového práškového cukru
- 10 g matche
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 40 g strúhaného kokosu
- 15 g želatíny
- 100 g čučoriedok
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička kokosového cukru
Postup
-
Najprv si priprav korpus: sušienky rozdrv na sypkú zmes (vo vrecku alebo v mixéri). Potom zmiešaj s rozpusteným ghí. Spodnú časť tortovej formy vysteľ papierom na pečenie a zvyšok odstrihni. Cesto daj piecť do rúry na 10 minút na cca 175 °C. -
Medzitým si priprav krém. Zvlášť vyšľahaj šľahačku do hustej peny (radšej začni pomaly, nech šľahačku neprešľaháš).
Želatínu nechaj rozpustiť v horúcej vode.
V ďalšej mise vymiešaj ricottu, práškový cukor, strúhaný kokos, citrónovú šťavu, matcha čaj a rozpustenú želatínu a spoj so šľahačkou.
-
Krém vlej na vychladnutý korpus, prikry fóliou alebo alobalom a daj stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.
-
Druhý deň posyp strúhaným kokosom a na servírovanie polej uvarenými čučoriedkami.
Dobrú chuť!