Arašidový cheesecake

Kristína Močková
Kristína Močková
65 min. 15 min. prípravy, 50 min. pečenia
36 Páči sa mi Komentáre
3
Uložiť recept
Arašidový cheesecake

Cheesecake je stará dobrá klasika, ktorá chutí snáď každému. Dá sa pripraviť na milión spôsobov – klasický, vo fit verzii alebo napríklad čokoládový, ovocný, kokosový… a teraz už aj arašidový! PB2 nám opäť ušetrí kalórie, napriek tomu zachová skvelú chuť. S čokoládovou polevou vyzerá luxusne, takže sa nemusíte báť ponúknuť dezert aj návšteve. Ale pozor, hrozí, že vám zmizne rýchlosťou blesku.

1 porcia obsahuje 1 kus cheesecaku, približne 110 g

  • 204 kcal
  • 10,7 g sacharidov
  • 13,2 g tukov
  • 11,4 g bielkovín

Na 12 porcií

Na základ:
Na cheesecake vrstvu:

Postup

  1. Arašidový cheesecake Na základ si zmiešame ovsenú múku s mletými mandľami, prilejeme kokosový olej, med a primiešame bielok (žĺtok pôjde do krému). Cesto natlačíme do formy s papierom na pečenie a dáme na 10 minút zapiecť pri teplote 170 °C. Arašidový cheesecake

  2. Na krém si jednoducho zmiešame všetky zvyšné ingrediencie, zmes vylejeme na predpečený základ a pečieme asi 40-50 minút, kým povrch nie je jemne dohneda. Arašidový cheesecake

  3. Upečený cheesecake môžeme dotiahnuť do dokonalosti napríklad s čokoládovou polevou a arašidovým maslom. Arašidový cheesecake

  4. Chutilo vám? Pochváľte sa pod #aktinrecepty.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
36 Páči sa mi Uložiť recept