Cheesecake je stará dobrá klasika, ktorá chutí snáď každému. Dá sa pripraviť na milión spôsobov – klasický, vo fit verzii alebo napríklad čokoládový, ovocný, kokosový… a teraz už aj arašidový! PB2 nám opäť ušetrí kalórie, napriek tomu zachová skvelú chuť. S čokoládovou polevou vyzerá luxusne, takže sa nemusíte báť ponúknuť dezert aj návšteve. Ale pozor, hrozí, že vám zmizne rýchlosťou blesku.
1 porcia obsahuje
- 204 kcal
- 10,7 g sacharidov
- 13,2 g tukov
- 11,4 g bielkovín
Na 12 porcií
- 90 g ovsenej múky
- 15 g mandlí
- 40 g kokosového oleja
- 20 g medu
- 1 bielok
- 3 balenia nízkotučného tvarohu
- 1 balenie mascarpone
- 1 žĺtok
- 1 vajce
- 70 g práškového sladidla
- 30 g práškového arašidového masla
Postup
-
Na základ si zmiešame ovsenú múku s mletými mandľami, prilejeme kokosový olej, med a primiešame bielok (žĺtok pôjde do krému). Cesto natlačíme do formy s papierom na pečenie a dáme na 10 minút zapiecť pri teplote 170 °C. -
Na krém si jednoducho zmiešame všetky zvyšné ingrediencie, zmes vylejeme na predpečený základ a pečieme asi 40‑50 minút, kým povrch nie je jemne dohneda.
-
Upečený cheesecake môžeme dotiahnuť do dokonalosti napríklad s čokoládovou polevou a arašidovým maslom.
-
Chutilo vám? Pochváľte sa na Instagrame s označením @vilgainrecepty.