Čučoriedkový cheesecake na plech

Šárka Červinková
Šárka Červinková
90 min.
130 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Čučoriedkový cheesecake na plech

Tento cheesecake nielenže skvele chutí, ale na prvý pohľad zaujme svojim vzhľadom vďaka čučoriedkovej mozaike. Možno vyzerá zložito, ale na prípravu je veľmi jednoduchý. Obsahuje vysoký obsah bielkovín a zdravých tukov, takže vás zasýti na dlhú dobu. Takou desiatou nepohrdne ani ten najnáročnejší jedák!

1 porcia 1 kus koláča

  • 346 kcal
  • 14 g sacharidov
  • 23,6 g tukov
  • 17,2 g bielkovín

Na 9 porcií

Na základ:
Na syrovú vrstvu:
Na čučoriedkovú vrstvu:
  • 150 g čučoriedok
  • 40 g erythritolu
  • šťava z limetky

Postup

  1. Čučoriedkový cheesecake na plech Rúru predhrejeme na 160 °C.

  2. Ovsené vločky rozmixujeme na múku. V mise zmiešame rozmixované ovsené vločky s mandľovou múkou, vajíčkom, čakankovým sirupom a rozpusteným ghí maslom. Rukou spracujeme cesto, ktoré rozložíme do vymasteného pekáča (ideálna veľkosť pekáča 28 cm x 20 cm).

  3. Základ cheesecaku dáme predpiecť v rúre na 10 minút. Čučoriedkový cheesecake na plech

  4. V mise zmiešame spoločne všetky suroviny na syrovú vrstvu. Túto zmes vlejeme na predpečený základ.

  5. Čučoriedky (mrazené alebo čerstvé) osladíme erytritolom a povaríme v hrnci približne 5 minút, kým sa nevyparí všetka tekutina. Nakoniec pridáme pár kvapiek limetkovej šťavy. Čučoriedkový cheesecake na plech

  6. Na syrovú vrstvu nanesieme lyžicou čučoriedkovú zmes, ktorú potom špajdľou spojíme a kreslíme cik-cak mozaiku. Čučoriedkový cheesecake na plech

  7. Cheesecake vložíme do rúry a pečieme na 180 °C približne 60 minút. Pod plech, na ktorom je  cheesecake, vložíme do rúry pekáč s vodou.

  8. Upečený cheesecake necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho nakrájame a podávame.

  9. Dobrú chuť. Čučoriedkový cheesecake na plech

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
130 Páči sa mi Uložiť recept