Tento cheesecake nielenže skvele chutí, ale na prvý pohľad zaujme svojim vzhľadom vďaka čučoriedkovej mozaike. Možno vyzerá zložito, ale na prípravu je veľmi jednoduchý. Obsahuje vysoký obsah bielkovín a zdravých tukov, takže vás zasýti na dlhú dobu. Takou desiatou nepohrdne ani ten najnáročnejší jedák!
1 porcia
- 346 kcal
- 14 g sacharidov
- 23,6 g tukov
- 17,2 g bielkovín
Na 9 porcií
- 150 g mandľovej múky
- 100 g ovsených vločiek
- 50 g ghee
- 50 g čakankového sirupu
- 1 vajce
- 500 g polotučného tvarohu
- 500 g ricotty
- 100 g erythritolu
- 2 vajcia
- šťava z limetky
- vanilkový extrakt
- 150 g čučoriedok
- 40 g erythritolu
- šťava z limetky
Postup
-
Rúru predhrejeme na 160 °C.
-
Ovsené vločky rozmixujeme na múku. V mise zmiešame rozmixované ovsené vločky s mandľovou múkou, vajíčkom, čakankovým sirupom a rozpusteným ghí maslom. Rukou spracujeme cesto, ktoré rozložíme do vymasteného pekáča (ideálna veľkosť pekáča 28 cm x 20 cm).
-
Základ cheesecaku dáme predpiecť v rúre na 10 minút.
-
Medzitým si zmiešame spoločne všetky suroviny na syrovú vrstvu. Túto zmes vlejeme na predpečený základ.
-
Čučoriedky (mrazené alebo čerstvé) osladíme erytritolom a povaríme v hrnci približne 5 minút, kým sa nevyparí všetka tekutina. Nakoniec pridáme pár kvapiek limetkovej šťavy.
-
Na syrovú vrstvu nanesieme lyžicou čučoriedkovú zmes, ktorú potom špajdľou spojíme a nakreslíme cik‑cak mozaiku.
-
Cheesecake vložíme do rúry a pečieme na 180 °C približne 60 minút. Pod plech, na ktorom je cheesecake, vložíme do rúry pekáč s vodou.
-
Upečený cheesecake necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho nakrájame a podávame.
-
Dobrú chuť.