Jedlá z jednej panvice už určite poznáte! Ale vedeli ste, že si tak môžete pripraviť aj lasagne? Že nie? Tak my vám teraz ukážeme, ako na ne. Sú jednoduché, rýchle, šťavnaté a parádu urobia ako výživný obed alebo večera, keď nestíhate. 🤩
1 porcia obsahuje
- 914 kcal
- 106 g sacharidov
- 33,4 g tukov
- 47,5 g bielkovín
Na 4 porcie
- 500 g cestovín lasagní
- 500 g Vilgain paradajkovej omáčky arrabbiata
- 515 ml hovädzího vývaru
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 čajová lyžička oregana
- 1/2 čajové lyžičky sušenej cibule
- 1/2 čajové lyžičky soli
- čierne korenie
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 mozzarella
Postup
-
Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. -
Pridáme mrkvu nakrájanú na kocky a restujeme cca 2 minúty.
-
K zelenine pridáme mleté mäso, ktoré orestujeme dohneda.
-
Všetko zalejeme paradajkovou omáčkou a vývarom.
-
Zmes ochutíme oreganom, sušenou cibuľou, osolíme a okoreníme čiernym korením.
-
Lasagne nalámeme na kúsky a poukladáme ich rovnomerne po celej panvici. Prikryjeme pokrievkou a necháme cca 15‑20 minút variť do zmäknutia. Počas varenia priebežne lasagne premiešame, aby sa nám nepripaľovali na dno panvice.
-
Do zmäknutých lasagní natrháme mozzarellu, premiešame a môžeme podávať.
-
Lasagne z panvice podávame s lyžičkou kyslej smotany a čerstvou bazalkou.
-
Tak dobrú chuť!