Zdravá večera so štipkou Talianska: Cestoviny Margherita

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová pred 4 mesiacmi
20 min.
Uložiť recept
Zdravá večera so štipkou Talianska: Cestoviny Margherita

Taliani veľmi dobre vedia, že kombinácia paradajok, mozzarelly a bazalky je stávka na istotu. V každom jedle. V každej situácii.

Cestoviny Margherita sú navyše také jednoduché na prípravu, že nájdu svoje miesto aj v jedálničku toho najvyťaženejšieho jedáka.

Buon appetito!

1 porcia obsahuje

  • 335 kcal
  • 40 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 25 g bílkovin

Na 2 porcie

Postup

  1. Zdravá večera so štipkou Talianska: Cestoviny Margherita

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

  2. Na rozpálenom ghíčku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista.

  3. Ďalej do panvice pridáme na polovice nakrájané paradajky, zasypeme sušeným cesnakom a oreganom.

  4. Ešte chvíľu všetko spoločne smažíme, aby paradajky zmäkli a pustili trochu šťavy (ale pozor, nechceme ich rozvariť!) a následne pridáme kečup. Všetko spoločne premiešame.

  5. Do omáčky primiešame predvarené cestoviny, aby sa v nej pekne obalili.

  6. Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením, čerstvou bazalkou, natrhanou mozzarellou a môžeme podávať. Dobrú chuť!

    Zdravá večera so štipkou Talianska: Cestoviny MargheritaZdravá večera so štipkou Talianska: Cestoviny Margherita

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
72 Páči sa mi Uložiť recept