Taliani veľmi dobre vedia, že kombinácia paradajok, mozzarelly a bazalky je stávka na istotu. V každom jedle. V každej situácii.
Cestoviny Margherita sú navyše také jednoduché na prípravu, že nájdu svoje miesto aj v jedálničku toho najvyťaženejšieho jedáka.
Buon appetito!
1 porcia obsahuje
- 335 kcal
- 40 g sacharidov
- 12 g tukov
- 25 g bielkovín
Na 2 porcie
- 150 g cícerových cestovín
- ghee
- 1 cibuľa
- 150 g cherry paradajok
- 3 lyžice kečupu
- 1 lyžica sušeného cesnaku
- 1 lyžica oregana
- soľ
- čierne korenie
- 100 g mozzarelly
- bazalka
Postup
-
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
-
Na rozpálenom ghíčku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista.
-
Ďalej do panvice pridáme na polovice nakrájané paradajky, zasypeme sušeným cesnakom a oreganom.
-
Ešte chvíľu všetko spoločne smažíme, aby paradajky zmäkli a pustili trochu šťavy (ale pozor, nechceme ich rozvariť!) a následne pridáme kečup. Všetko spoločne premiešame.
-
Do omáčky primiešame predvarené cestoviny, aby sa v nej pekne obalili.
-
Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením, čerstvou bazalkou, natrhanou mozzarellou a môžeme podávať. Dobrú chuť!