Cestoviny s ricottou, paradajkami a morčacím mäsom

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
30 min.
87 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Cestoviny s ricottou, paradajkami a morčacím mäsom

Rýchle, ľahké, chutné. To sú vlastnosti, ktoré presne vystihujú túto cestovinovú variáciu. Zároveň aj naše požiadavky na obed, nad ktorým nechceme tráviť pol dňa v kuchyni.

Omáčku sme ukuchtili z čerstvých paradajok, ktorých sú teraz plné záhradky aj potravinové pulty. Skombinujte ich so sviežou ricottou a šťavnatým mäsom a hneď máte na svete výživné jedlo, ktoré príjemne zasýti aj na niekoľko hodín.

1 porcia obsahuje

  • 538 kcal
  • 51 g sacharidov
  • 18 g tukov
  • 43 g bielkovín

Na 2 porcie

Postup

  1. Cestoviny si uvaríme dopredu.

    Pre spestrenie jedálnička môžeme siahnuť po alternatívnom variante, ako sú cícerové cestoviny.

  2. Ako zdroj bielkovín sú skvelou voľbou morčacie prsia vo vlastnej šťave, ktoré môžeme okamžite konzumovať. Ak ich doma nemáme, môžeme si v osolenej vode vopred uvariť morčacie prsia a po vychladnutí ich natrhať na požadované kúsky.

  3. Cestoviny s ricottou, paradajkami a morčacím mäsom

    A teraz hurá na omáčku!

    Cesnak a cibuľu nakrájame nadrobno, paradajky na malé kúsky.

    Rozpálime panvicu, posprejujeme ju olivovým olejom, na ktorom vyprážame cesnak a cibuľu, kým nezačnú ľahko zlatnúť.

    Potom do panvice prihodíme paradajky a ešte chvíľu vyprážame, aby sa pekne opiekli.

    Ďalej do zmesi vmiešame paradajkový pretlak. Ochutíme soľou, korením a oreganom.

    Na záver pridáme riccotu, morčacie prsia a všetko spoločne premiešame.

  4. Omáčku podávame s vopred uvarenými cestovinami. Celé jedlo vyšperkujeme čerstvou bazalkou.

  5. Dobrú chuť!

    Cestoviny s ricottou, paradajkami a morčacím mäsom

    Cestoviny s ricottou, paradajkami a morčacím mäsom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
87 Páči sa mi Uložiť recept