Rýchle, ľahké, chutné. To sú vlastnosti, ktoré presne vystihujú túto cestovinovú variáciu. Zároveň aj naše požiadavky na obed, nad ktorým nechceme tráviť pol dňa v kuchyni.
Omáčku sme ukuchtili z čerstvých paradajok, ktorých sú teraz plné záhradky aj potravinové pulty. Skombinujte ich so sviežou ricottou a šťavnatým mäsom a hneď máte na svete výživné jedlo, ktoré príjemne zasýti aj na niekoľko hodín.
1 porcia obsahuje
- 538 kcal
- 51 g sacharidov
- 18 g tukov
- 43 g bielkovín
Na 2 porcie
- 150 g cícerových cestovín
- olivový olej v spreji
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 200 g paradajok
- 70 g paradajkového pretlaku
- 150 g ricotty
- 200 g morčacieho trhaného mäsa
- soľ
- čierne korenie
- oregano
- bazalka
Postup
-
Cestoviny si uvaríme dopredu.
Pre spestrenie jedálnička môžeme siahnuť po alternatívnom variante, ako sú cícerové cestoviny.
-
Ako zdroj bielkovín sú skvelou voľbou morčacie prsia vo vlastnej šťave, ktoré môžeme okamžite konzumovať. Ak ich doma nemáme, môžeme si v osolenej vode vopred uvariť morčacie prsia a po vychladnutí ich natrhať na požadované kúsky.
-
A teraz hurá na omáčku!
Cesnak a cibuľu nakrájame nadrobno, paradajky na malé kúsky.
Rozpálime panvicu, posprejujeme ju olivovým olejom, na ktorom vyprážame cesnak a cibuľu, kým nezačnú ľahko zlatnúť.
Potom do panvice prihodíme paradajky a ešte chvíľu vyprážame, aby sa pekne opiekli.
Ďalej do zmesi vmiešame paradajkový pretlak. Ochutíme soľou, korením a oreganom.
Na záver pridáme riccotu, morčacie prsia a všetko spoločne premiešame.
-
Omáčku podávame s vopred uvarenými cestovinami. Celé jedlo vyšperkujeme čerstvou bazalkou.
-
Dobrú chuť!