Sezóna baklažánu je už v plnom prúde a bola by veľká škoda ju tento rok nevyužiť! Skúste napríklad tieto skvelé letné cestoviny, ktoré budete mať na stole doslova za pár minút, nasýtia vás na niekoľko hodín a ešte si k tomu poriadne pochutnáte!
1 porcia obsahuje
- 425 kcal
- 46 g sacharidov
- 12 g tukov
- 30 g bielkovín
Na 4 porcie
- 200 g špaldových cestovín
- 1 balenie morčacieho trhaného mäsa
- 4 lyžice Vilgain kečup bez cukru
- 2 baklažány
- 1 lyžica sušenej bazalky
- 1 čajová lyžička tymiánu
- soľ
- čierne korenie
- avokádový olej
- 100 g ricotty
Postup
-
-
Nakrájajte si oba baklažány na drobné kocky a tie sprudka opečte na hlbokej panvici na troške avokádového oleja.
-
Orestovaný baklažán zasypte korením, štedro osoľte a nechajte ho ešte zhruba 10‑15 minút podusiť, kým nezmäkne a chute sa neprepoja. Medzitým si uvarte cestoviny podľa návodu.
-
Podusený baklažán stiahnite z platne, pridajte k nemu trhané morčacie mäso, kečup, uvarené cestoviny a všetko spoločne premiešajte. Krátko prehrejte, dochuťte soľou a korením a rozdeľte do tanierov. Podávajte s veľkou lyžicou ricotty, dobrú chuť!
-