Možno premýšľate, ako svoje obľúbené jedlá pripraviť zdravšie a ľahšie.
Paradajkovú sezónu práve nemáme, tak neváhajte siahnuť po konzerve. Až za ušami sa budete oblizovať tak či tak.
1 porcia obsahuje
- 610 kcal
- 78 g sacharidov
- 14 g tukov
- 43 g bielkovín
Na 4 porcie
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 2 plátky toastového chleba
- 1 vajce
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica oregana
- 1 lyžica bazalky
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 1 g olivového oleja
- 1 g olivového oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g Vilgain paradajkovej omáčky arrabbiata
- 250 g paradajkového pyré
- 240 g celozrnných špagiet
- 60 g syru
Postup
-
Najskôr si pripravíme guľky. Vo veľkej mise zmiešame mäso, na kocky nakrájaný sendvičový chlieb, vajcia, pretlačený cesnak, bylinky a korenie.
Vypracujeme celistvú hmotu, z ktorej postupne odoberáme a tvarujeme guľky s priemerom cca 5 cm. Výsledkom by malo byť zhruba 20 guliek.
-
Na rozpálenej panvici s repkovým olejom opražíme guľky zo všetkých strán dozlatista, čo zaberie asi 5 minút.
Guľky odložíme nabok.
-
A teraz hurá na omáčku!
V panvici alebo hrnci s veľkým dnom dozlatista osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme paradajkami z plechovky (alebo pridáme rovnaké množstvo nadrobno nakrájaných čerstvých paradajok), pridáme paradajkový pretlak, korenie a bylinky.
Zmes chvíľu povaríme a prihodíme aj pripravené mäsové guličky. Spoločne varíme ďalších 25 minút.
-
Podávame s celozrnnými špagetami, posypané nastrúhaným syrom a zdieľame na Instagrame pod hashtagom #aktinrecepty.