Možno premýšľaš, ako svoje obľúbené jedlá pripraviť zdravšie a ľahšie… Tak to si tu správne!
Paradajkovú sezónu síce práve nemáme, preto neváhaj a siahni po kvalitnej omáčke. Keď k nej pridáš tieto super easy guľky z mletého hovädzieho mäsa, ktoré pripravíš v teplovzdušnej fritéze, vykúzliš skvelé vyvážené jedlo, ktoré nebude zlé ani v mealprepe! 🧆
1 porcia obsahuje
- 827 kcal
- 91 g sacharidov
- 27 g tukov
- 50 g bielkovín
Na 5 porcií
- 800 g mletého hovädzieho mäsa
- 50 g strúhanky panko
- 2 vajcia
- 1/2 cibule
- 50 g parmezánu
- 1 lyžica bazalky
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
Postup
-
Cestoviny uvaríme podľa návodu. -
V mise zmiešame mleté mäso s vajcami, strúhankou, nastrúhaným parmezánom, nadrobno nakrájanou cibuľou a korením. Z mäsovej zmesi uvaľkáme guľky. Tie vložíme do teplovzdušnej fritézy vyloženej papierom na pečenie.
-
Guľky pečieme na 180 °C 15 minút.
-
Na panvici si medzitým ohrejeme paradajkovú omáčku a zmiešame ju s uvarenými cestovinami. Cestoviny s omáčkou naložíme na tanier a navrch položíme mäsové guľky.
Tak dobrú chuť!