Krtkovu tortu do pohára od nás už určite poznáš. Čo si ju tentokrát pripraviť zase trochu inak? Napríklad à la mug cake? Spoľahnúť sa môžeš opäť na bleskurýchlu prípravu a výbornú čokoládovo‑banánovú chuť.
Tak sa poďme do toho pustiť.
1 porcia obsahuje
- 539 kcal
- 51 g sacharidov
- 16 g tukov
- 45 g bielkovín
Na 1 porciu
- 90 g banánu
- 25 g ovsených vločiek
- 20 g čokoládového proteínu
- 10 g kakaa
- 20 ml rastlinného mlieka
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 50 g tofu
- 15 g vanilkového proteínu
- 20 ml mandľového mlieka
- 30 g banánu
Postup
-
Banán dáme do veľkej misy a roztlačíme na jemnú kašu. Prisypeme ovsené vločky, proteín, kakao a štipku kypriaceho prášku. Pridáme vajíčko, prilejeme rastlinné mlieko a všetko dôkladne premiešame. Vzniknutú zmes premiestnime do hrnčeka, ktorý dáme na cca 2 min do mikrovlnky.
-
Tortičku necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme „tvaroh“. Tofu dáme do mixéra a zľahka ho rozmixujeme. Potom pridáme vanilkový proteín a mandľové mlieko a všetko spoločne rozmixujeme do požadovanej konzistencie.
-
Tortičku vyklopíme na tanier, nožom zrežeme vršok a vydlabeme prostriedok. Do vzniknutej jamky vložíme nakrájaný banán a tvaroh a zvyšok korpusu podrvíme navrch tortičky. Dezert necháme odležať v chladničke cca 2 hodiny a môžeme podávať.