„Ten krtko je na plech,“ ozvalo sa z kuchyne.
Situácia ale nebola ani zďaleka taká dramatická. Naopak. V chladničke sa chladil ľahký a lahodný dezert, ktorý si okamžite zamilovali všetci pri stole – od diétarov až po cukromilov.
1 porcia obsahuje
- 129 kcal
- 10 g sacharidov
- 5 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 12 porcií
- 1 balenie čokoládového pudingu
- 30 g Grass Fed Whey Proteinu
- 20 g kakaa
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 4 vajcia
- xylitol
- 500 g jahôd
- 250 ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 250 g ricotty
- xylitol
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Vo väčšej mise najskôr zmiešame suché ingrediencie – pudingový prášok, proteín, kakao a kypriaci prášok. K sypkej zmesi pridáme vajce, dochutíme vanilkovými kvapkami alebo xylitolom a vypracujeme tekuté cesto.
-
Cesto prelejeme do plechu s rozmermi 16 x 22 cm vyloženého papierom na pečenie a pečieme zhruba 20 minút.
-
Medzitým pripravíme náplň. Vanilkový puding uvaríme v 250 ml mlieka – teda v polovičnom množstve, než je uvedené na obale, aby bol poriadne hustý.
Zvlášť zmiešame tvaroh a ricottu a ochutíme vanilkovými kvapkami, xylitolom alebo iným sladidlom podľa chuti. Túto zmes pridáme k ľahko vychladnutému pudingu a vytvoríme hustý krém.
-
Vychladnutý korpus prerežeme pozdĺžne na dve polovice. Spodnú polovicu vrátime späť na plech. Druhú natrháme na drobné kúsky, ktoré si odložíme nabok.
-
Ide sa vrstviť! Na spodný korpus rozotrieme 1/2 krému. Nasledujú jahody, ktoré na krém naukladáme v dvoch vrstvách. Na jahody rozotrieme zvyšný krém a ten nakoniec posypeme natrhaným cestom.
A teraz šup s tým cez noc do chladničky!
-
Nezabudnite sa o svojho krtka na plechu podeliť na Instagrame. Označte nás v stories s @aktinrecepty.
Tak dobrú chuť!