Jednoduché recepty majú množstvo výhod: krátky čas strávený v kuchyni, minimum zašpineného riadu a neporiadku naokolo. Jednoduchosť na chuti rozhodne neuberá, naopak: stavíme sa, že tento perníkový mugcake sa rýchlo stane vašim favoritom v kategórii bleskových raňajok alebo desiat.
1 porcia obsahuje
- 422 kcal
- 39 g sacharidov
- 16 g tukov
- 29 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 vajce
- 1/2 jablka
- 10 g čokoládového proteínu
- 10 g špaldovej múky
- 10 g kokosovej múky
- 20 g jačmennej múky
- 1 lyžica nízkotučného tvarohu
- 30 ml mlieka
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
Postup
-
Vo väčšej miske si zmiešajte všetky suché suroviny. K nim pridajte vajcia, lyžicu tvarohu, najemno postrúhané jablko a zamiešajte. Podľa potreby pridajte mlieko. Zmes by ale mala zostať hustá, aby mugcake pekne vyskočil.
-
Zmes dajte do hrnčeka: odporúčame väčší, aby cesto nepretieklo.
-
Čas v mikrovlnke sa môže líšiť podľa jej výkonu. Na začiatok odporúčame nastaviť dve minúty na najvyšší výkon. Pravidelne kontrolujte a pokiaľ sa cesto zdá príliš tekuté, pokračujte v ohrievaní po 15 s intervaloch a zároveň dávajte pozor, aby mugcake nebol vysušený.
Keď je mugcake hotový, ozdobte ho arašidovým alebo iným obľúbeným maslom, malinovým džemom a pre umocnenie chuti aj chrumkavými kokosovými chipsmi s perníkovou príchuťou.