Jahodová torta Fraisier plná bielkovín

Tereza Fričová
Tereza Fričová
90 min.
32 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Jahodová torta Fraisier plná bielkovín

Ako lepšie odštartovať jahodovú sezónu ako týmto legendárnym francúzskym dezertom plným čerstvých jahôd a vanilky? V našom fitness šate sa dočkal výrazného odľahčenia a peknej dávky bielkovín, takže o svoju letnú formu sa nemusí báť ani ten najnáročnejší maškrtník! ☺️

1 porcia obsahuje 1 kus torty

  • 132 kcal
  • 12,5 g sacharidov
  • 4,5 g tukov
  • 10 g bielkovín

Na 12 porcií

Korpus:
Krém:
Dokončenie:

Postup

  1. Ako prvé si upečte korpus. V miske vyšľahajte obe vajcia s erytritolom, potom k nim pridajte kefírové mlieko s rozpusteným a vychladnutým ghí a zmes vymiešajte dohladka.

    Jahodová torta Fraisier plná bielkovín

  2. Vo vedľajšej mise si zmiešajte všetky sypké suroviny – múku, proteín, mletú vanilku a kypriaci prášok. Túto sypkú zmes potom pridajte k tekutej a vymiešajte hladké cesto.

  3. Takto pripravené cesto nalejte do tortovej formy s papierom na pečenie s priemerom 23 cm a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 °C cca na 20 minút dozlatista. Jahodová torta Fraisier plná bielkovín

  4. Upečený korpus nechajte po vybratí z rúry úplne vychladnúť a potom ho zrežte tak, aby bol na povrchu zarovnaný. Opäť ho uložte do tortovej formy a jej steny vyložte papierom na pečenie.

  5. Z jahôd na dokončenie dezertu odrežte stopky a rozpoľte ich. Tieto rozpolené jahody potom ukladajte vedľa seba do tortovej formy na korpus tak, aby boli uložené po jej obvode reznou stranou smerom k papieru na pečenie. Doprostred korpusu potom rozvrstvite jahodovú marmeládu. Jahodová torta Fraisier plná bielkovín

  6. Teraz príde na rad krém. Ako prvý si uvarte puding. V menšom hrnci zmiešajte mlieko s vodou a v ňom rozmiešajte proteínový a pudingový prášok. Túto zmes pomaly zahrievajte na platni, kým nezhustne do pudingovej kaše.

  7. Medzitým si nechajte v inom hrnci napučať želatínu, tú potom nechajte rozpustiť a vmiešajte do ešte horúceho pudingu. Ihneď potom ešte rýchlo v horúcom pudingu rozmiešajte aj tvaroh, pridajte vanilku a prípadne prislaďte erytritolom.

  8. Nakoniec do krému opatrne vmiešajte aj pokrájané jahody na kocky a takto hotový krém nalejte na vopred pripravený korpus s džemom a jahodami.

  9. Hotovú tortu dajte do chladničky a nechajte ju zatuhnúť aspoň počas 6 hodín, najlepšie však cez noc.

  10. A potom už môžete tohto fešáka po náročnej práci a dlhom čakaní konečne rozkrojiť a užiť si zaslúžené blaho na jazyku! Dobrú chuť. :) Jahodová torta Fraisier plná bielkovín

    Jahodová torta Fraisier plná bielkovín

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
32 Páči sa mi Uložiť recept