Patríte k ľuďom, ktorí vo svojej kuchyni zatiaľ nenašli uplatnenie pre granátové jablko? V tomto dezerte by ste mu mali dať šancu byť konečne na výslní! Pri každom zahryznutí zo zrniečka vytečie svieža šťava, ktorá krásne doplní a zároveň odľahčí lahodnú chuť čokolády.
Pri príprave tentoraz môžete nechať rúru vypnutú. Za polhodinku máte hotovo a tortu len necháte vychladiť v chladničke. Dezert je prirodzene vegánsky a po malej výmene múky sa hravo stane aj bezlepkovým.
1 porcia obsahuje
- 292 kcal
- 20 g sacharidov
- 19 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 10 porcií
- 100 g mandľovej múky
- 100 g ovsenej múky
- 15 g karobu
- 25 g čokoládového proteínu
- 70 g kokosového oleja
- 1 lyžica čakankového sirupu
- 1 štipka soli
- 120 ml nízkotučného kokosového mlieka
- 200 g horkej čokolády
- 50 ml jablkového džúsu
- 1 granátové jablko
Postup
-
Formu s priemerom 20 cm (najlepšie s vyberacím dnom) zľahka potrieme kokosovým olejom.
-
V mise zmiešame všetky ingrediencie na korpus a spracovávame, kým sa pekne nespoja. Cesto potom rovnomerne natlačíme na dno a okraje formy. Pôjde to pomalšie, ale výsledok stojí za to. Formu s korpusom dáme do chladničky a pripravíme si náplň.
-
Olúpeme si granátové jablko tak, aby sme z neho dostali všetky zrniečka. Kto má s granátovým jablkom menej skúseností, odporúčame ho pre vlastnú bezpečnosť a bezpečnosť kuchynských obkladov spracovávať v dreze :-)
-
V malom hrnci zahrejeme kokosové mlieko s džúsom takmer k bodu varu. Čokoládu medzitým rozlámeme na menšie kusy a potom vysypeme do horúcej zmesi v hrnci. Minútku počkáme a rozmiešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí do jednoliatej krémovej konzistencie a vlejeme ju na korpus. Pri správnej veľkosti formy by náplň mala vyjsť do 3/4 výšky.
-
Na náplň posypeme semienka z granátového jablka. Tortu dáme na 1‑2 hodiny vychladiť do chladničky a potom môžeme podávať. Skladujeme v uzavretej nádobe v chladničke alebo dáme tortu zamraziť „na horšie časy“ :-)
-
Dobrú chuť!