Existuje na svete nejaký pár, ktorému to spolu v každučkej situácii pristane toľko ako čokoláde s kokosom? Nemyslíme si.
Dnes sme stavili na istotu, znovu ich spojili, a tak vznikla fenomenálna Bounty torta, ktorá navyše poteší každého, kto si ide na low‑carb, high‑fat strave. Pokiaľ ste sa s týmto stravovacím štýlom ešte nestretli, recept aj tak vyskúšajte. Zaručujeme vám neprekonateľný chuťový zážitok v kombinácii so spestrením jedálnička kvalitnými zdravými tukmi.
1 porcia obsahuje
- 314 kcal
- 10 g sacharidov
- 26 g tukov
- 9 g bielkovín
Na 12 porcií
- 150 g kešu orechov
- 50 g kokosu
- 30 g vanilkového proteínu
- 20 g kakaa
- 30 g kokosového oleja
- 2 vajcia
- 120 g kokosu
- 30 g vanilkového proteínu
- 200 ml kokosového mlieka
- vanilkové Flavour Drops
Postup
-
Kešu, kokos, proteínový a kakaový prášok spoločne rozmixujeme tak, aby z kešu vznikla jemná múka. Pridáme kokosový olej, vajcia a vytvoríme cesto. To prelejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 150 °C asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť. -
Kokosovú vrstvu vytvoríme zmiešaním kokosu a kokosového mlieka, ktoré spoločne vložíme do hrnca. Na miernom plameni zmes zahrievame a dôkladne miešame. Akonáhle cesto začne hustnúť, vypneme plameň, primiešame proteínový prášok a osladíme kvapôčkami FlavDrops. Cesto rovnomerne navrstvíme na vychladnutú spodnú vrstvu. Koláč dáme na hodinu do mrazničky.
-
V mikrovlnke rozohrejeme čokopecičky s kokosovým olejom a dôkladne premiešame. Čokoládovú zmes rovnomerne nalejeme na tortu a necháme stuhnúť v chladničke.
-
Pri krájaní používame nôž namočený do horúcej vody.
-
Naložíme si kúsok na tanierik a ešte na chvíľu poutierame slinky. Vyfotíme na Instagram a pridáme hashtag #aktinrecepty. Potom sa do Bounty torty konečne víťazoslávne pustíme.