Šťavnatá a vláčna torta vďaka tajnej letnej ingrediencii

Michaela
Michaela Dobiášová
60 min.
29 Páči sa mi Komentáre
4
Uložiť recept
Šťavnatá a vláčna torta vďaka tajnej letnej ingrediencii

Nie je náhoda, že cuketa a jahody na záhradkách zdieľajú rovnakú sezónu. Dajte ich dohromady pomocou nášho receptu a uvidíte hneď, ako im to spolu sekne.

A čo viac? Významnú časť receptu tvorí cuketa, ktorá torte dodá vláčnosť. Navyše je to vďaka nej vlastne taký šalát :)

1 porcia obsahuje 1 kus dortu

  • 232 kcal
  • 32 g sacharidov
  • 4 g tukov
  • 17 g bielkovín

Na 8 porcií

Na cesto
Na krém
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Šťavnatá a vláčna torta vďaka tajnej letnej ingrediencii Rúru predhrejeme na 170 °C.

  2. Cuketu nastrúhame najemno a vytlačíme z nej vodu.

  3. Vajcia vyšľaháme spolu so sladidlom do penovej konzistencie. Potom postupne zašľaháme aj pripravenú cuketu.

  4. V inej nádobe zmiešame suché ingrediencie – múku, proteínový prášok, kakao a prášok do pečiva.

  5. Suchú zmes postupne vmiešame do tej cuketovej a vytvoríme riedke cesto. To prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme zhruba 30 minút.

  6. Medzitým pripravíme krém. V 300 ml mlieka uvaríme puding podľa návodu.

  7. Keď puding trochu vychladne, vmiešame doň tvaroh a osladíme pomocou Flavour Drops.

  8. Do hotového krému primiešame na plátky nakrájané jahody.

  9. Vychladnutý korpus prekrojíme pozdĺžne na dve polovice a natrieme krémom. Priklopíme a zvyšný krém natrieme navrch. Ozdobíme podľa vlastného gusta a dáme stuhnúť do chladničky – ideálne cez noc. Šťavnatá a vláčna torta vďaka tajnej letnej ingrediencii

  10. Než sa do torty pustíme, nazdieľame ho na Instagram s hashtagom #aktinrecepty Šťavnatá a vláčna torta vďaka tajnej letnej ingrediencii

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
29 Páči sa mi Uložiť recept