Nie je náhoda, že cuketa a jahody na záhradkách zdieľajú rovnakú sezónu. Dajte ich dohromady pomocou nášho receptu a uvidíte hneď, ako im to spolu sekne.
A čo viac? Významnú časť receptu tvorí cuketa, ktorá torte dodá vláčnosť. Navyše je to vďaka nej vlastne taký šalát :)
1 porcia obsahuje
- 232 kcal
- 32 g sacharidov
- 4 g tukov
- 17 g bielkovín
Na 8 porcií
- 3 vajcia
- 60 g xylitolu
- 250 g cukety
- 180 g ryžovej múky
- 30 g čokoládového proteínu
- 15 g kakaa
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
- 300 ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 500 g tvarohu
- vanilkové Flavour Drops
- 250 g jahôd
Postup
-
Rúru predhrejeme na 170 °C. -
Cuketu nastrúhame najemno a vytlačíme z nej vodu.
-
Vajcia vyšľaháme spolu so sladidlom do penovej konzistencie. Potom postupne zašľaháme aj pripravenú cuketu.
-
V inej nádobe zmiešame suché ingrediencie – múku, proteínový prášok, kakao a prášok do pečiva.
-
Suchú zmes postupne vmiešame do tej cuketovej a vytvoríme riedke cesto. To prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme zhruba 30 minút.
-
Medzitým si pripravíme krém. V 300 ml mlieka uvaríme puding podľa návodu.
-
Keď puding trochu vychladne, vmiešame doň tvaroh a osladíme pomocou Flavour Drops.
-
Do hotového krému primiešame na plátky nakrájané jahody.
-
Vychladnutý korpus prekrojíme pozdĺžne na dve polovice a natrieme krémom. Priklopíme a zvyšný krém natrieme navrch. Ozdobíme podľa vlastného gusta a dáme stuhnúť do chladničky – ideálne cez noc.
-
Než sa do torty pustíme, zazdieľame ju na Instagram s označením @aktinrecepty.