Plán znel jasne – priviesť na svet čo najreálnejšiu verziu Kinder Maxi King a použiť na to maximum zdravých a kvalitných ingrediencií. Ako sa nám to podarilo? Snovo! Presvedčte sa o tom sami.
1 porcia obsahuje
- 345 kcal
- 31 g sacharidov
- 15 g tukov
- 21,5 g bielkovín
Na 8 porcií
- 240 g fazuľe z konzervy
- 3 vajcia
- 100 g banánu
- 50 g tvarohu
- 20 g xylitolu
- 30 g čokoládového proteínu
- 30 g kakaa
- 500 g tvarohu
- 200 g ricotty
- 50 g stužovača šľahačky
- 100 ml vody
- vanilkové Flavour Drops
- 120 g datlí
- 20 ml javorového sirupu
- 70 g horkej čokolády
- 5 g kokosového oleja
- 70 g lieskových orieškov
Postup
-
Uvarené (alebo poriadne prepláchnuté z plechovky) fazule rozmixujeme spoločne so zvyšnými ingredienciami na korpus. Cesto tekutejšej konzistencie prelejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 minút. Potom korpus necháme vychladnúť. -
Popritom si pripravíme náplň zmiešaním všetkých potrebných surovín okrem želatínového stužovača. Hotový krém rozdelíme na dve polovice, rovnako aj želatínový stužovač.
-
Polovicu želatínového stužovača rozmiešame s 50 ml vody a vmiešame do prvej polovice krému, ktorý potom rozotrieme na vychladnutý korpus. Dáme do chladničky.
-
Na prípravu karamelu budeme potrebovať datle sparené horúcou vodou. Datle zlejeme a rozmixujeme s javorovým sirupom. Vodu pridávame po lyžičkách, aby sme docielili karamelovú konzistenciu.
-
Hotový karamel opatrne nanesieme na krém a vrátime späť do chladničky.
-
Druhú polovicu želatínového stužovača opäť zmiešame s 50 ml vody a vmiešame do druhej polovice krému. Ten potom nanesieme na karamelovú vrstvu a tortu dáme späť do chladničky.
-
Čokoládu spoločne s kokosovým olejom roztopíme v mikrovlnke a rozmiešame do hladkej konzistencie. Čokoládovú polevu nanesieme na tortu ako poslednú vrstvu. Predtým, ako čokoláda stuhne, ju posypeme posekanými lieskovými orechmi.
-
Hotovú tortu necháme stuhnúť v chladničke minimálne 3 hodiny, v ideálnom prípade cez noc.
-
Než sa do tejto parády pustíte, všetko zdokumentujte a podeľte sa s tým na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty.