K narodeninám, ku káve alebo len tak pre pekný deň. Sme si istí, že táto nadýchaná torta s dvoma druhmi šťavnatých krémov a skvelými makrami bude tvoriť pravidelnú položku na vašom menu.
1 porcia obsahuje
- 259 kcal
- 26 g sacharidov
- 7 g tukov
- 23 g bielkovín
Na 8 porcií
- 180 g špaldovej múky
- 20 g maku
- 30 g vanilkového proteínu
- 20 g práškového sladidla
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 1 citrónová kôra
- 1 šťava z citróna
- 3 vajcia
- 100 ml mlieka
- 15 g kokosového oleja
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 250 ml mlieka
- 200 g mrazených malín
- práškové sladidlo
- 600 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteínu
- práškové sladidlo
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Najskôr spoločne zmiešame suché ingrediencie – múku, mak, proteín, erytritol, kypriaci prášok a kôru z citróna.
-
K suchým ingredienciám potom pridáme vajcia, mlieko, roztopený kokosový olej a citrónovú šťavu.
-
Všetko spoločne dôkladne premiešame a vytvoríme cesto. To prelejeme do tortovej formy na dne vyloženej papierom na pečenie a po stranách potretej kokosovým olejom.
-
Pečieme asi 30 minút, kým sa cesto neprestane lepiť na špajdľu.
-
Medzitým si postupne pripravíme oba krémy. Puding uvaríme v 250 ml mlieka. Pred koncom varenia doň vmiešame vopred rozmrazené maliny. Stiahneme z platne a primiešame proteín a sladidlo. Necháme vychladnúť.
-
Na prípravu tvarohového krému jednoducho zmiešame všetky potrebné ingrediencie. Hotový krém dáme chladiť do chladničky.
-
Akonáhle korpus vychladne, pozdĺžne ho rozpolíme. Spodnú polovicu vložíme späť do tortovej formy a potrieme najskôr pudingovým a potom tvarohovým krémom. Priklopíme druhú polovicu korpusu a celý postup opakujeme.
-
Hotovú tortu ozdobíme podľa vlastného gusta a dáme (ideálne cez noc) chladiť do chladničky.
-
Výsledok nafotíme a zazdieľame na Instagram s hashtagom #aktinrecepty.