Grizly Arašidy pražené solené
Grizly Arašidy pražené solené - už vylúskané a osolené arašidy v poriadnom balení
Grizly Arašidy pražené solené sú plody podzemnice olejnej a jedny z najobľúbenejších priemyselne nespracovaných alternatív slaných desiat. Arašidy sú zdrojom mononenasýtených a polynenasýtených mastných kyselín, ktoré sú v rámci tukového spektra výhodnou formou, netvoria totiž tzv. LDL (low density lipid) cholesterol, ktorý môže upchávať cievy a tvoriť aterosklerotické pláty v cirkulačnom systéme. Zároveň sú zdrojom vlákniny a rastlinných bielkovín. Čo sa vitamínov a minerálnych látok týka, budete príjemne prekvapení, arašidy sú zdrojom biotínu (vitamínu B7), niacínu (B3), tiamínu (B1), kyseliny listovej (B9), vitamínu E, horčíka, medi, mangánu a fosforu.
Na arašidoch pražených a solených si môžeš pochutnávať len tak alebo ich pridať do vlastného ovocno‑orieškového mixu. Pokiaľ miluješ sladko slanú chuť, odporúčame arašidov pridať do dezertov, rozomlieť do maslovej konzistencie a vyrobiť si vlastné arašidové maslo alebo použiť na pečenie a do omáčok.
Grizly Arašidy pražené solené v bodoch:
- pražené plody podzemnice olejnej
- bohatý zdroj mono a polynenasýtených mastných kyselín
- zdroj rastlinných bielkovín a vlákniny
100 g | |
Energetická hodnota | 2 609 kJ / 623 kcal |
Tuky | 53 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 9 g |
Sacharidy | 24 g |
- z toho cukry | 6 g |
Vláknina | 8 g |
Bielkoviny | 25 g |
Soľ | 1,5 g |
Ingrediencie
Podzemnica olejná pražená v oleji (rastlinné oleje v rôznom pomere: slnečnicový, repkový), jedlá soľ (max. 1,5 %).
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu. Môže obsahovať stopy škrupinových plodov, sezamu a siričitanov.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v chlade, suchu a tme.