Už ste si niekedy skúšali upiecť domáce trhané mäso? Najčastejšie sa môžete stretnúť s bravčovým alebo hovädzím, a práve z hovädzieho je aj tento recept. No a ak práve nemáte čas na zdĺhavé pečenie, čo si budeme nahovárať (trhané mäso chce veľa času), siahnite po našom zavarenom Vilgain R2E hovädzom mäse, ktoré bude skvelou alternatívou.
1 porcia obsahuje
- 327 kcal
- 4,5 g sacharidov
- 20,5 g tukov
- 31 g bielkovín
Na 4 porcie
- 500 g hovädzieho mäsa
- 50 ml vody
- 2 cibule
- 2 lyžice amino omáčky
- 1 lyžica himalájskej soli
- čierne korenie
- domáca bulka
- 4 lyžice kečupu
- 3 lyžice plnotučnej horčice
- 4 plátky cheddaru
- 1 paradajka
- 1 červená cibuľa
- rukola
Postup
-
Hovädzí krk (alebo močing) očistíme od šliach a prebytočného tuku. Osolíme, okoreníme a na oleji orestujeme zo všetkých strán. Pridáme Amino omáčku a nakrájanú cibuľu. Dáme do zapekacej misy, prikryjeme poklopom alebo alobalom a dáme piecť do rúry na 180 °C.Pokiaľ chcete ušetriť nejakú tú hodinku, vyskúšajte naše R2E hovädzie mäso.
-
Po hodine pečenia znížime teplotu na 160 °C a pečieme cca 4,5 hodiny alebo kým mäso nebude úplne mäkké (rozpadajúce sa na vlákna). Počas pečenia v rúre sledujeme výpek, príp. podlejeme trochou vody. Potom mäso roztrháme vidličkami a zmiešame s výpekom.
-
Burgerové žemle rozkrojíme a opečieme vnútorné strany nasucho. Na spodnú stranu dáme trhané hovädzie mäso a servírujeme s ingredienciami uvedenými v sekcii pri postupe „Na podávanie“.
Dobrú chuť.