Burger s trhaným hovädzím

Aneta Pohořelická
Aneta Pohořelická
285 min.
27 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Burger s trhaným hovädzím

Už ste si niekedy skúšali upiecť domáce trhané mäso? Najčastejšie sa môžete stretnúť s bravčovým alebo hovädzím, a práve z hovädzieho je aj tento recept. No a ak práve nemáte čas na zdĺhavé pečenie, čo si budeme nahovárať (trhané mäso chce veľa času), siahnite po našom zavarenom Vilgain R2E hovädzom mäse, ktoré bude skvelou alternatívou.

1 porcia obsahuje 1 burger bez žemle

  • 327 kcal
  • 4,5 g sacharidov
  • 20,5 g tukov
  • 31 g bielkovín

Na 4 porcie

Na burger:
Na podávanie:

Postup

  1. Burger s trhaným hovädzím Hovädzí krk (alebo močing) očistíme od šliach a prebytočného tuku. Osolíme, okoreníme a na oleji orestujeme zo všetkých strán. Pridáme Amino omáčku a nakrájanú cibuľu. Dáme do zapekacej misy, prikryjeme poklopom alebo alobalom a dáme piecť do rúry na 180 °C.

    Pokiaľ chcete ušetriť nejakú tú hodinku, vyskúšajte naše R2E hovädzie mäso.

  2. Po hodine pečenia znížime teplotu na 160 °C a pečieme cca 4,5 hodiny alebo kým mäso nebude úplne mäkké (rozpadajúce sa na vlákna). Počas pečenia v rúre sledujeme výpek, príp. podlejeme trochou vody. Potom mäso roztrháme vidličkami a zmiešame s výpekom.

  3. Burgerové žemle rozkrojíme a opečieme vnútorné strany nasucho. Na spodnú stranu dáme trhané hovädzie mäso a servírujeme s ingredienciami uvedenými v sekcii pri postupe „Na podávanie“.

    Dobrú chuť. Burger s trhaným hovädzím

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
27 Páči sa mi Uložiť recept