Hummus je orientálna pochúťka s nekonečným množstvom variácií. My sme ho tentoraz ozvláštnili zohraným duom mrkvy a koriandra.
Vychutnajte si ho k zelenine a celozrnnému pečivu ako výživnú večeru alebo ho pripravte priateľom ako súčasť občerstvenia.
Celá porcia obsahuje:
- 508 kcal
- 65 g sacharidov
- 16 g tukov
- 26 g bielkovín
Na 1 porciu
- 250 g ready to eat cíceru
- 100 g mrkvy
- 20 g tahini
- 1 lyžica sušeného cesnaku
- 1/2 šťava z citróna
- koriander
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C. Potom v nej upečieme mrkvu pokvapkanú olejom domäkka.
V priebehu pečenia môžeme kontrolovať stav pomocou vidličky.
-
Predvarený cícer dôkladne prepláchneme a hodíme do mixéra spolu s tahini, sušeným cesnakom a citrónovou šťavou. Rozmixujeme do hladkej konzistencie.
-
Hneď ako mrkva vychladne, pridáme ju do mixéra k zvyšku ingrediencií. Mixujeme podľa toho, aké veľké kúsky v nátierke preferujeme. Môžeme ju rozmixovať dohladka, alebo v nej nechať väčšie kúsky.
Na koniec mixovania pridáme do nádoby ešte hrsť čerstvého koriandra.
-
Hummus môžeme ihneď podávať so zeleninou, pečivom, krekrami alebo ho využiť ako dip k mäsu či šalátu.
Dobrú chuť!