Hlava by chcela raňajkovať lievance, ale srdce túži po vajíčkach. Riešenie? Raňajkový burger! Znie to možno trochu bizarne, ale žiaden strach! Po tomto fešákovi nebudete mať pocit, že si potrebujete dať ďalšiu hodinku šlofíka. Navyše vyzerá dosť fotogenicky, nemyslíte?
1 porcia obsahuje
- 357 kcal
- 15 g sacharidov
- 25 g tukov
- 19 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 vajce
- 100 g ovsenej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 150 ml kefíru
- 20 g syru
- soľ
- čierne korenie
- bylinky
- ghee
- 10 g cibule
- 2 vajcia
- 15 g slaniny
- 15 g avokáda
- soľ
- čierne korenie
- bylinky
- ghee
Postup
-
Najskôr zmiešame ovsenú múku a kypriaci prášok. Pridáme vajcia, kefír, nastrúhaný syr. Ochutíme korením a bylinkami. Dôkladne premiešame a vytvoríme cesto. -
Vyprážame na panvici potretej ghí na miernom plameni z oboch strán.
-
Burgery naplníme podľa chuti. My sme zvolili miešané vajcia na cibuľke, opečenú slaninu a avokádo.
-
Pokiaľ recept vyskúšate, nezabudnite všetko zdokumentovať a podeliť sa s nami o výsledok na Instagrame s označením @vilgainrecepty.