Country Life BIO Šošovica červená polená a ošúpaná - šošovica s krátkou dobou prípravy
Červená šošovica pochádza z Turecka a postupne sa rozšírila do celej Ázie a dnes už aj Európy. U nás sa stále jedná o trochu exotickú surovinu na prípravu jedál. Obľúbená je významne v Indii, kde šošovicu na tanieri nahrádza mäso, pretože veľkú časť populácie tvoria vegetariáni. Rastlina plodiaca šošovicu je asi 40 cm vysoká a jej semená nájdeme v strukoch.
Červená šošovica je zbavená šupky, takže nenadúva ako iné strukoviny. Po uvarení sa vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabrániť, radšej to využite a urobte z nej napríklad kašu alebo polievku.
Country Life BIO Šošovica červená polená a ošúpaná v bodoch:
- rýchla príprava
- vysoký obsah bielkovín
- variácie použitia v kuchyni