Receptov na koláče nie je nikto dosť. Poď vyskúšať tento s nadýchanou piškótou, vôňou citrónu a tvarohovým krémom navrchu. Jeden kúsok má až 22 g bielkovín na porciu, takže navyše pekne zasýti na dlhšiu dobu.
1 porcia obsahuje
- 279 kcal
- 25 g sacharidov
- 8 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 8 porcií
- 175 g hladkej múky
- 75 g xylitolu
- 1 štipka vanilkového struku
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 50 g proteínu na pečenie
- 1 štipka citrónovej kôry
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 vajce
- 200 ml mlieka
- 50 g ghee
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 250 g mäkkého tvarohu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 štipka citrónovej kôry
- 30 g čakankového sirupu
Postup
-
Najprv si priprav cesto na piškótu. V miske zmiešaj hladkú múku, xylitol (alebo cukor či iné sladidlo), proteín na pečenie, kypriaci prášok, štipku vanilkových semienok z vanilkového struku a citrónovú kôru. -
Ďalej k zmesi vyklepni jedno vajce, prilej lyžicu citrónovej šťavy, mlieko a roztopené ghee. Peč v rúre na 170 °C asi 25 minút.
-
Kým sa ti upečie piškóta, vyšľahaj si krém.
V miske zmiešaj tvaroh v kocke a dva tvarohy vo vaničke. Pridaj k nim čakankový sirup, citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Vymiešaj na hladký krém. Daj do chladničky.
-
Nakoniec piškótu natri vychladeným krémom. Ak chceš, aby dezert vyzeral poriadne luxusne, môžeš tesne pred podávaním pridať nakrájané plátky citróna ako ozdobu. Nenechávaj ich však na kréme pridlho, po čase zhorknú.
-
Dobrú chuť!