Kaiserschmarren, v preklade cisársky trhanec, je nadýchaná palacinka roztrhaná po upečení. My sme si recept zobrali pod vlastné krídla a prezliekli do fit verzie.
1 porcia obsahuje 1/2 trhanca
- 436 kcal
- 48 g sacharidov
- 16 g tukov
- 25 g bielkovín
Na 4 porcie
Na cesto:
- 120 g špaldovej múky
- 60 g vanilkového vegan proteinu
- 1 vanilkový cukor
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 4 vajcia
- 400 ml mlieka
- 40 g ghee
- 1 štipka soli
Navrch:
- 1 lyžica Vilgain meruňkového jamu
- 5 g třtinového moučkového cukru
- 20 g brusníc
- 1 lyžica rumu
Postup
-
Bielky oddeľ od žĺtkov a vyšľahaj do tuhého snehu. Žĺtky zmiešaj s mliekom, cukrom, proteínom, múkou, kypriacim práškom, štipkou soli a spoj s bielkami. -
Hrsť brusníc alebo hrozienok zmiešaj s lyžicou rumu a nechaj nasiaknuť.
-
Na panvici rozohrej lyžicu ghí a polovicu cesta osmaž z oboch strán. Potom roztrhaj a podávaj s hrozienkami, džemom a práškovým cukrom.
Dobrú chuť!