Cisársky trhanec s marhuľovým džemom

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová
20 min.
48 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Cisársky trhanec s marhuľovým džemom

Kaiserschmarren, v preklade cisársky trhanec, je nadýchaná palacinka roztrhaná po upečení. My sme si recept zobrali pod vlastné krídla a prezliekli do fit verzie.

1 porcia obsahuje 1/2 trhanca

  • 436 kcal
  • 48 g sacharidov
  • 16 g tukov
  • 25 g bielkovín

Na 4 porcie

Na cesto:
Navrch:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Cisársky trhanec s marhuľovým džemom Bielky oddeľ od žĺtkov a vyšľahaj do tuhého snehu. Žĺtky zmiešaj s mliekom, cukrom, proteínom, múkou, kypriacim práškom, štipkou soli a spoj s bielkami.

  2. Hrsť brusníc alebo hrozienok zmiešaj s lyžicou rumu a nechaj nasiaknuť.

  3. Na panvici rozohrej lyžicu ghí a polovicu cesta osmaž z oboch strán. Potom roztrhaj a podávaj s hrozienkami, džemom a práškovým cukrom.

    Dobrú chuť! Cisársky trhanec s marhuľovým džemomCisársky trhanec s marhuľovým džemom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
48 Páči sa mi Uložiť recept