Palacinka dutch baby v rúre

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
20 min.
49 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Palacinka dutch baby v rúre

Nepleťte si pojmy s dojmami. Hoci sa môže zdať, že nadýchané korene slávnej palacinky Dutch Baby  siahajú do Holandska, po chvíľke pátrania zistíte, že sa o jej pôvod sporia Nemci s Američanmi.

Jedno je ale isté – nebesky nadýchaná a hriešne vláčna palacinka sa stane novou hviezdou vašich víkendových raňajok.

1 porcia obsahuje 1 palacinka bez ozdobenia

  • 512 kcal
  • 55 g sacharidov
  • 20 g tukov
  • 28 g bielkovín

Na 1 porciu

Postup

  1. Palacinka dutch baby v rúre Rúru predhrejeme na 220 °C.

  2. V mise najskôr spoločne zmiešame múku, kypriaci prášok a štipku soli. Potom pridáme mlieko, vajcia, sladidlo a pomocou tyčového mixéra vytvoríme hladké, zľahka napenené cesto.

  3. Na liatinovej panvici rozohrejeme ghíčko. Rozotrieme ho po celej ploche panvice a zalejeme cestom.

  4. Panvicu presunieme do rúry a pečieme zhruba 15 minút dozlatista. Palacinka dutch baby v rúre

  5. Ozdobíme jogurtom, ovocím alebo ďalšími ingredienciami podľa chuti, zazdieľame na Instagram s hashtagom #aktinrecepty a konečne sa na palacinky môžeme pustiť. Palacinka dutch baby v rúre

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
49 Páči sa mi Uložiť recept