Nepleťte si pojmy s dojmami. Hoci sa môže zdať, že nadýchané korene slávnej palacinky Dutch Baby siahajú do Holandska, po chvíľke pátrania zistíte, že sa o jej pôvod sporia Nemci s Američanmi.
Jedno je ale isté – nebesky nadýchaná a hriešne vláčna palacinka sa stane novou hviezdou vašich víkendových raňajok.
1 porcia obsahuje
- 512 kcal
- 55 g sacharidov
- 20 g tukov
- 28 g bielkovín
Na 1 porciu
- 70 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 štipka soli
- 180 ml mlieka
- 3 vajcia
- vanilkové Flavour Drops
- 1 čajová lyžička ghee
- vanilkový proteínový puding
- biely jogurt
- lesné ovocie
Postup
-
Rúru predhrejeme na 220 °C. -
V mise najskôr spoločne zmiešame múku, kypriaci prášok a štipku soli. Potom pridáme mlieko, vajcia, sladidlo a pomocou tyčového mixéra vytvoríme hladké, zľahka napenené cesto.
-
Na liatinovej panvici rozohrejeme ghíčko. Rozotrieme ho po celej ploche panvice a zalejeme cestom.
-
Panvicu presunieme do rúry a pečieme zhruba 15 minút dozlatista.
-
Ozdobíme jogurtom, ovocím alebo ďalšími ingredienciami podľa chuti, zazdieľame na Instagram s hashtagom #aktinrecepty a konečne sa na palacinky môžeme pustiť.