Tiež milujete palacinky? Skúste si ich vychutnať netradične v podobe torty. Poskladať si ich môžete mnohými spôsobmi. Je len na vás, aká bude torta vysoká a čím ju naplníte. Môžete staviť na tvarohovú klasiku, ako sme to urobili aj my.
Tak poďme na to!
1 porcia obsahuje
- 147 kcal
- 13,3 g sacharidov
- 5,1 g tukov
- 11,9 g bielkovín
Na 12 porcií
- 350 ml mlieka
- 2 vajcia
- 25 g čokoládového proteínu
- 120 g špaldovej múky
- 10 g kakaa
- 50 ml vody
- kokosový olej v spreji
- 600 g nízkotučného tvarohu
- xylitol
Postup
-
Všetky suroviny na palacinky zmiešame na tekuté cesto a po jednej vyprážame na panvici, ktorú si pred každou novou palacinkou potrieme kvapkou oleja. Z uvedeného množstva vyjde približne 12 kusov, ale záleží aj na veľkosti panvice. -
Tvaroh dochutíme xylitolom.
-
Palacinky potrieme krémom a postupne ich vrstvíme na seba, kým nepoužijeme všetky. Pokiaľ zostane krém, môžeme potrieť aj vrch a strany tortičky. Pokiaľ nám krém nezostane, môžeme navrch pridať napríklad obľúbený topping, džem či ovocie. Ideálne je, keď tortu necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín. Bude sa lepšie krájať.
Tak dobrú chuť!