Hľadáš recept na jednoduchý a plnohodnotný šalát, ktorý neobsahuje len zeleninu so zeleninou? Tak si priprav šalát z pečenej zeleniny a cíceru s tahini zálievkou, na ktorom si pochutí jedák mäsa a aj vegán. 🌱
1 porcia obsahuje
- 538 kcal
- 79 g sacharidov
- 16 g tukov
- 20 g bielkovín
Na 3 porcie
- 500 g batatov
- 100 g stopkového zeleru
- 100 g cíceru
- 1 štipka sladkej papriky
- 10 g olivového oleja
- 10 g červenej cibule
- 5 g jalapeno papričiek
- 20 g rukoly
- 30 g tahini
- 30 g citrónovej šťavy
- 10 g olivového oleja
- 1 štipka himalájskej soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 štipka granulovaného cesnaku
- 1 štipka granulovanej cibule
Postup
-
Cícer si daj namáčať minimálne 6 hodín pred varením. Môžeš tiež použiť predvarený. -
Následne ho uvar v čistej vode a sceď.
-
Cícer hoď na plech spoločne s očisteným a na kocky nakrájaným batatom a stopkatým zelerom. Osoľ, okoreň čiernym korením, cícer posyp sladkou paprikou a všetko pokvapkaj olejom.
-
Daj do rúry na 190 °C na cca 40 minút, kým nebude zelenina mäkká.
-
Medzitým si priprav omáčku. Na to ti stačí zmiešať tahini, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie, sušenú cibuľku, sušený cesnak a trochu vody.
Ešte si priprav cibuľu nakrájanú na prúžky, jalapeno papričky a nejaký šalát (my sme zvolili rukolu).
-
Teraz už len všetko stačí naservírovať do misky a pokvapkať omáčkou.
-
Tak dobrú chuť!