České Ghíčko Ghí
České Ghíčko Ghí - prepustené maslo so všestranným využitím
Ghí je bezvodý tuk získaný z masla. Vyrába sa pomalým prepúšťaním klasického masla vo vodnom kúpeli, čím sa z tuku odstráni voda a ďalšie látky vrátane mliečnych bielkovín. Tradične sa označuje termínom topené/prepustené maslo a je typické svojou príjemnou vôňou a chuťou. Vďaka absencii mliečnych bielkovín je ghí vhodné pre ľudí s intoleranciou laktózy a kazeínu. Topené maslo sa neprepaľuje (bod prepaľovaniu 250 °C oproti maslu 150 °C), nie je nutné ho chladiť a má dlhú trvanlivosť počas mnohých mesiacov.
Najkvalitnejšie prepustené česká maslá sú zdrojom zdravých a kvalitných tukov. V súčasnosti sú veľmi obľúbenými produktmi medzi športovcami, priaznivcami zdravého stravovania či mamičkami s deťmi a alergikmi. Tieto Ghí sa vyznačujú skvelým zložením obohateným o byliny a rastliny. Ghí sú vhodné do teplej aj studenej kuchyne.
České Ghíčko Ghí v bodoch:
- prepustené maslo
- neobsahuje mliečne bielkoviny
- široké využitie nielen v kuchyni
- tuky sa pri varení neprepaľujú
- dlhodobá trvanlivosť
- vhodné pre jedincov s intoleranciou laktózy
Ingrediencie
Bezvodý maslový tuk min. 99%.
Kalorické tabuľky
100 g | |
Energetická hodnota | 3677 kJ / 878 kcal |
Tuky | 99,4 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 70 g |
Sacharidy | < 0,01 g |
- z toho cukry | < 0,01 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 0,1 g |
Soľ | <0,01 g |
odporúčania výrobcu
- Vhodné do studenej aj teplej kuchyne.
Upozornenie
- Potravina.
- Uchovávajte mimo dosahu detí.
- Udržujte pri teplotách do 25 ° C.
- Po otvorení spotrebujte do 6 mesiacov.
- Prípadná zmena konzistencie výrobku nie je na závadu.