Kto by nemal rád burgery?
Máme pre vás jeden recept na burger s trhaným tofu, na ktorom si pochutí jedák mäsa aj vegán. Je to extra jednoduchý recept, ktorý ale na tanieri urobí veľkú parádu a navyše dodá poriadnu dávku bielkovín. Tak sa s nami poďte pozrieť, ako na to!
1 porcia obsahuje
- 603 kcal
- 66 g sacharidov
- 21 g tukov
- 31 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 žemľa
- 100 g tofu
- 1 štipka bieleho korenia
- 1 štipka údenej mletej papriky
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 80 g červenej kapusty
- 100 g bieleho jogurtu
- 1 čajová lyžička trstinového cukru
- 1 štipka soli
- 1 čajová lyžička jablčného octu
- 1 paradajka
- 1 rukola
Postup
-
Najlepšie 2 hodiny vopred si nalož kapustu. Červenú kapustu nakrájaj na tenké rezančeky a zmiešaj s jogurtom, cukrom, octom a korením (soľ, čierne korenie). Vegáni môžu jogurt nahradiť rastlinným alebo ho úplne vynechať -
Na rozpálenej panvici s lyžičkou oleja orestuj natrhané tofu. K nemu pridaj korenie (mletú papriku údenú, biele korenie, cesnak a tymian), sójovú omáčku a môžeš podliať kvapkou vody. Restuj, kým nebude dozlatista.
-
Nakoniec už len stačí opiecť žemle z oboch strán (môžeš pridať kvapku olivového oleja) a vrstviť: žemľa – červená kapusta – trhané tofu – paradajka – rukola – žemľa.
-
Tak dobrú chuť!