Sendvič s trhaným kuracím mäsom

Viktorie Hrazdílková
Viktorie Hrazdílková
70 min. 10 min príprava, 1,5 h varenia
62 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Sendvič s trhaným kuracím mäsom

Tento sendvič s trhaným kuraťom inšpirovaný Mexikom je chuťovo dokonalá kombinácia. A že je trhané mäso náročné na prípravu? Okrem dlhšej doby varenia to zase také hrozné nie je. Daj tomu šancu a možno ťa prekvapí, že si túto „hipsterinu“ nakoniec obľúbiš.

1 porcia obsahuje 1 naplnený sendvič

  • 404 kcal
  • 36,4 g sacharidov
  • 15,6 g tukov
  • 29,5 g bielkovín

Na 4 porcie

Trhané kuracie mäso:
Servírujeme:
  • 1 avokádo
  • 1 kyslá smotana
  • 8 plátkov Tousťáka

Postup

  1. Do hrnca na strednom plameni dáme paradajky, vytlačíme limetku, pridáme prelisovaný cesnak a všetko korenie (čili, červenú papriku, oregano, drvenú rímsku rascu, trstinový cukor, soľ a korenie). Za stáleho miešania necháme pár minút prevariť, ochutnáme a finálne doladíme limetkou, čili a soľou. Nakoniec pridáme jemne nasekaný koriander a omáčka je hotová. Necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu.

  2. Do vychladnutej omáčky vložíme umyté a očistené kuracie prsia vcelku a premiešame. Potom všetko varíme pod pokrievkou na strednom plameni asi hodinu a pol, kým nie je mäso krásne mäkké.

    Počas varenia občas premiešame a asi po hodine varíme bez pokrievky, aby sa šťava trochu zredukovala.

    Sendvič s trhaným kuracím mäsom

  3. Mäkučké mäso môžeme opatrne vybrať na doštičku a pomocou vidličiek „natrhať“ na malé kúsky. Trhané kuracie mäso vrátime späť do omáčky, v ktorej sa varilo a poriadne premiešame, aby sa spojilo s omáčkou a poriadne ju nasiaklo.

    Sendvič s trhaným kuracím mäsom

  4. Trhané kuracie mäso servírujeme na Tousťáku s avokádom, kyslou smotanou a čerstvým koriandrom. Sendvič s trhaným kuracím mäsom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
62 Páči sa mi Uložiť recept