Tento sendvič s trhaným kuraťom inšpirovaný Mexikom je chuťovo dokonalá kombinácia. A že je trhané mäso náročné na prípravu? Okrem dlhšej doby varenia to zase také hrozné nie je. Daj tomu šancu a možno ťa prekvapí, že si túto „hipsterinu“ nakoniec obľúbiš.
1 porcia obsahuje
- 404 kcal
- 36,4 g sacharidov
- 15,6 g tukov
- 29,5 g bielkovín
Na 4 porcie
- 4 kuracie prsia
- 1 balenie paradajok v konzerve
- 1 limetka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky oregana
- 1 čajová lyžička rímskej rasce
- 1 čajová lyžička trstinového cukru
- 1 štipka čierneho korenia
- 1/2 štipky mletej papriky
- 1/2 červenej papriky
- koriander
- soľ
- 1 avokádo
- 1 kyslá smotana
- 8 plátkov Toasťáka
Postup
-
Do hrnca na strednom plameni dáme paradajky, vytlačíme limetku, pridáme prelisovaný cesnak a všetko korenie (čili, červenú papriku, oregano, drvenú rímsku rascu, trstinový cukor, soľ a korenie). Za stáleho miešania necháme pár minút prevariť, ochutnáme a finálne doladíme limetkou, čili a soľou. Nakoniec pridáme jemne nasekaný koriander a omáčka je hotová. Necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu.
-
Do vychladnutej omáčky vložíme umyté a očistené kuracie prsia vcelku a premiešame. Potom všetko varíme pod pokrievkou na strednom plameni asi hodinu a pol, kým nie je mäso krásne mäkké.
Počas varenia občas premiešame a asi po hodine varíme bez pokrievky, aby sa šťava trochu zredukovala.
-
Mäkučké mäso môžeme opatrne vybrať na doštičku a pomocou vidličiek „natrhať“ na malé kúsky. Trhané kuracie mäso vrátime späť do omáčky, v ktorej sa varilo a poriadne premiešame, aby sa spojilo s omáčkou a poriadne ju nasiaklo.
-
Trhané kuracie mäso servírujeme na Tousťáku s avokádom, kyslou smotanou a čerstvým koriandrom.