Bio organica Italia Pesto červené BIO
Bio organica Italia Pesto červené BIO
Bio organica Italia Pesto červené BIO - pravé talianske pesto zo sušených paradajok
Jedna z najznámejších talianskych omáčok, pôvodom z oblasti Ligúria. Názov je odvodený z talianskeho slova pestare = tĺci, mlátiť. Tradičná príprava klasického pesta spočíva v rozdrvení a trení bazalkových listov v mramorovom mažiari drevenou paličkou.
Tradične sa pesto používa na ochutenie cestovín v kombinácii so strúhaným syrom typu parmezán, alebo na ochutenie polievok, prípadne k mäsu. Taktiež je výborné aj na hrianky, jednohubky, bruschetty, toasty ako nátierka.
Bio organica Italia Pesto červené BIO v bodoch:
- vhodné na špagety, pečivo, na dochutenie jedál
- pravé talianske pesto
- 100% BIO kvalita
100 g | |
Energetická hodnota | 1 039 kJ / 248 kcal |
Tuky | 14,9 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 2,1 g |
Sacharidy | 19,3 g |
- z toho cukry | 8,6 g |
Vláknina | 9,1 g |
Bielkoviny | 4,7 g |
Soľ | 1,5 g |
Ingrediencie
Sušené paradajky** 74 %, extra panenský olivový olej* 15 %, bazalka** 10 %, soľ, jablkový ocot*, citrónová šťava*.
** Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva a Demeter.
* Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v chlade, suchu a tme.
- Po otvorení uchovávajte v chlade a spotrebujte najlepšie do 10 dní.