Čo tak skúsiť dokonale nadýchané a zároveň krásne vláčne muffiny bez lepku, na ktorých si pochutí aj vegán? Ak máš chuť na nejaký easy dezert alebo snack so sebou do školy alebo práce, tieto tortičky sa ti budú hodiť. Zvládneš ich celkom rýchlo, sú jednoduché a pokiaľ ti doma ešte zostali nejaké jablká z jesene, toto je ideálny spôsob, ako ich zužitkovať. 🍏
1 porcia obsahuje
- 121 kcal
- 16 g sacharidov
- 5 g tukov
- 3 g bielkovín
Na 12 porcií
- 170 g jabĺk
- 40 g mandľového masla
- 30 g kokosového oleja
- 180 ml ovseného mlieka
- 100 g bezlepkovej ovsenej múky
- 120 g bezlepkovej zmesi na pečenie
- 1 čajová lyžička škorice
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžica jablčného octu
- 45 g trstinového cukru
- škoricový cukor
Postup
-
Jablká nakrájaj na menšie kúsky. -
V miske ich zmiešaj s olejom, mandľovým maslom a mliekom.
-
Potom do mokrej zmesi postupne vmiešaj všetky suché ingrediencie.
-
Cesto rozdeľ do formičiek na muffiny a každý posyp trochou škoricového cukru.
-
Muffiny daj piecť pri 180 °C na 45‑55 minút.
-
Môžeš podávať! Želáme dobrú chuť!