Vláčne muffiny zo špaldovej múky

Michaela
Michaela Dobiášová
40 min.
41 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Vláčne muffiny zo špaldovej múky

Muffiny sú zábava! Do nadýchaného cesta môžete ukryť nesmierne množstvo ingrediencií, ktoré z nich urobia chuťový a nutrične bohatý zážitok.

My sme do nich schovali banán a jogurt, ktoré cesto úžasne zvláčnia, maliny pre sladkokyslý kontrast, proteín pre vyšší obsah bielkovín a viac chuti a samozrejme aj čokoládu, ktorá sa doslova rozplýva na jazyku.

Čím si ich vyšperkujete vy?

1 porcia obsahuje

  • 171 kcal
  • 25 g sacharidov
  • 3 g tukov
  • 11 g bielkovín

Na 12 porcií

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Vláčne muffiny zo špaldovej múky

    Rúru predhrejeme na 170 °C. Formu na muffiny vytrieme tukom alebo vystelieme papierovými košíčkami.

  2. Vo väčšej mise zmiešame všetky suché ingrediencie – preosiatu múku, ovsené vločky, proteín, sladidlo, vanilku, kypriaci prášok a soľ.

  3. K suchej zmesi pridáme roztlačený banán, vajcia, jogurt a všetko spoločne premiešame, aby nám vzniklo mierne tekuté cesto. Pokiaľ sa nám cesto zdá príliš suché, zriedime ho mliekom alebo vodou.

  4. Nakoniec do cesta vmiešame maliny a čokopecičky a naplníme ním pripravenú muffinovú formu.

    Vláčne muffiny zo špaldovej múky

  5. Pečieme asi 25‑30 minút v predhriatej rúre.

  6. Hneď ako muffiny trochu vychladnú, vyberieme ich z formy a môžeme podávať.

    Dobrú chuť!

    Vláčne muffiny zo špaldovej múkyVláčne muffiny zo špaldovej múky

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
41 Páči sa mi Uložiť recept