Jednoduchá desiata, raňajky alebo príloha plná bielkovín a zeleniny. Tieto slané muffini sú úplne jednoduché na prípravu a veríme, že všetky ingrediencie budete mať doma v chladničke alebo v špajze. Nehodia sa len na Veľkú noc, pripraviť si ich môžete kedykoľvek, keď budete mať chuť na niečo slané. Tak ako, skúsite?
1 porcia obsahuje
- 82 kcal
- 2,7 g sacharidov
- 5,2 g tukov
- 6 g bielkovín
Na 7 porcií
- 2 vajcia
- 85 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 20 g červenej papriky
- 20 g cukety
- 15 g cibule
- 20 g mrkvy
- 25 g 30 % Eidamu
- 15 g ghee
- 1 lyžica hladkej múky
- 1/2 čajové lyžičky bazalky
- 1/2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 1 štipka morskej soli
Postup
-
Oddelíme bielky od žĺtkov a bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu. -
Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Rovnako pripravíme aj tvrdý syr.
-
Do bielkového snehu vmiešame žĺtky, vidličkou roztrhaného tuniaka, na kúsky nakrájanú zeleninu a syr.
-
Nakoniec vmiešame korenie, roztopené ghee maslo a múku.
-
Vzniknuté cesto rozdelíme do formičiek na muffiny a dáme ich zapiecť na 170 °C asi 30‑35 minút.
-
A môžeme podávať, tak dobrú chuť!