Hľadáš dokonalé vláčny dezert plný čokolády? Potom musíš vyskúšať tieto muffiny, ktoré ťa vďaka kombinácii kakaa a kávy pekne nakopnú a sú štedré na množstvo bielkovín. Pokojne na ne pridaj polevu z tvarohu alebo obľúbený prebio topping, alebo si ich daj len tak doma, v škole, v práci alebo z krabičky na výlete. 🧁
1 porcia obsahuje
- 169 kcal
- 21 g sacharidov
- 8 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 12 porcií
- 1 hrnček ovsenej múky
- 1/2 hrnčeka kakaa
- 30 g čokoládového proteínu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1/2 čajové lyžičky jedlej sódy
- štipka soli
- 1/2 hrnčeka kokosového cukru
- 1/2 hrnčeka čokopecičiek
- 2 vajcia
- 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
- 60 g mandľového mlieka
- vanilkový extrakt
- 2 čajové lyžičky Vilgain instantnej kávy
- 1 espresso
- 60 g jablčného pyré
- 40 g kokosového oleja
Postup
-
Predhrej rúru na 175 °C a priprav si formu na 12 muffinov. -
Vo veľkej mise zmiešaj múku, kakao, proteínový prášok, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a kokosový cukor.
-
V inej mise vyšľahaj vajcia, grécky jogurt, mandľové mlieko, rozpustený kokosový olej, vanilkový extrakt a kvalitnú instantnú kávu. Pridaj vychladnuté espresso a jablkové pyré.
-
Mokré ingrediencie vlej do suchých a jemne premiešaj, kým sa všetko nespojí. Nakoniec pridaj kúsky horkej čokolády.
-
Cesto rovnomerne rozdeľ do pripravených foriem, každú naplň asi do 3/4. Navrch nasyp ešte trochu čokopeciček na ozdobu.
-
Peč 18‑22 minút, pokiaľ špajdľa zapichnutá do stredu muffinu nevyjde čistá.
-
Muffiny nechaj vychladnúť a vychutnávaj!