Dá sa vôbec urobiť zdravé muffiny plné bielkovín, ktoré nie sú plné rafinovaného cukru a oleja, a navyše bezlepkové? ÁNO! Poď vyskúšať tieto dokonale vláčne a napriek tomu nadýchané muffiny z cottage syra, ktorý vôbec neucítiš. Naopak pocítiš dokonalé spojenie škorice a vanilky. 🤤🧁
1 porcia obsahuje
- 120 kcal
- 19 g sacharidov
- 2 g tukov
- 6 g bielkovín
Na 12 porcií
- 1 banán
- 200 g syra cottage light
- 80 g Vilgain kvetového medu
- 1 vajce
- 150 g ovsenej múky
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 10 kvapiek vanilkového extraktu
- 30 g Vilgain proteínu škoricová rolka
- 1 čajová lyžička low sugar prebiotic toppingu - slaný karamel
- 50 g granoly
Postup
-
Predhrej rúru na 180 °C a priprav si formu na muffiny. -
Vo veľkej mise rozmixuj tyčovým mixérom cottage cheese do hladka.
-
Roztlač banán, potom ho zmiešaj s cottage syrom, vajcom, javorovým sirupom, vanilkovým extraktom a štipkou soli. Dobre premiešaj, kým nezískaš hladkú zmes.
-
Do mokrej zmesi pridaj ovsenú múku, proteínový prášok a prášok do pečiva.
-
Cestom naplň ⅔ každej muffinovej formy, posyp granolou a peč v rúre 20 až 25 minút. Dbaj na to, aby sa muffiny neprepiekli. Či sú hotové, zistíš podľa špajdľového testu – po zapichnutí do stredu muffina zostane čistá.
-
Upečené muffiny vytiahni z rúry a nechaj na asi 15 minút vychladnúť. Potom ich polej toppingom a vychutnávaj.