Talianska nie je nikdy dosť, niekedy je ale potrebná drobná obmena. Pre tento recept sme zvolili lasagne, ktoré ozvláštni baklažán. Jedlu dodá maximálnu šťavnatosť a skvelo ho tak využijete v sezóne, keď už neviete, čo s ním.
Už ste túto zmenu skúšali? Tak na to poďte s nami!
1 porcia obsahuje
- 627 kcal
- 84 g sacharidov
- 17 g tukov
- 31,5 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 baklažán
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajok v konzerve
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica oregana
- soľ
- čierne korenie
- 250 g tvarohu
- 1 vajce
- 1 balenie cestovín lasagní
- 150 g syru
Postup
-
Rúru si predhrejte na 180 °C. -
Baklažán nakrájajte na plátky, osoľte a nechajte odstáť asi 30 minút, aby z neho vytiekla prebytočná voda.
-
Medzitým na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
Pridajte paradajky v plechovke, paradajkový pretlak a oregano. Osoľte a okoreňte čiernym korením podľa chuti a nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 10 minút.
-
Zmiešajte tvaroh s vajcom a dochuťte soľou a čiernym korením.
-
Vymažte zapekaciu misku olejom a položte do nej jednu vrstvu lasagní. Na ňu položte plátky baklažánu, potom paradajkovú omáčku a nakoniec zmes tvarohu a vajca. Opakujte, kým nevyužijete všetky ingrediencie. Vrch posypte syrom, najlepšie sa hodí kozí.
-
Lasagne pečte v rúre asi 30 minút, alebo kým syr nezíska zlatistú farbu a lasagne nebudú prehriate až do stredu.
-
Podávajte zasypané ďalšou dávkou syra a posypané trochou oregana. Dobrú chuť!