Arax Bulgur pšeničný celozrnný
Arax Bulgur pšeničný celozrnný - univerzálna kuchynská ingrediencia s jemne orieškovou chuťou
Arax Bulgur pšeničný celozrnný je čiastočne naklíčená, usušená a nahrubo pomletá celozrnná pšenica s orieškovou chuťou a so širokými možnosťami využitia. Aj napriek tomu, že je to univerzálna kuchynská ingrediencia sa v typickej slovenskej kuchyni vyskytuje veľmi zriedka a svoje korene nájde skôr balkánskych štátoch a na blízkom východe, kde ho nájdeš napríklad libanonskom šaláte tabuľu, alebo v známych zeleninových a mäsových pokrmoch ako sú pilaf, falafel a kibbeh.
Po tepelnom spracovaní ti ponúkne okrem chutnej prílohy aj vitamín A, niektoré minerálne látky a hlavne výbornú stráviteľnosť bez nadúvania. Ak nie si fanúšik balkánskej kuchyne, využi bulgur do šalátov, plniek, polievok, alebo k mäsu. Všade chutí skvele.
Arax Bulgur pšeničný celozrnný v bodoch:
- čiastočne naklíčená, usušená a nahrubo pomletá celozrnná pšenica
- s ľahko orieškovou chuťou
- pôvodom z balkánu a blízkeho východu
- obsahuje vitamín A a minerálne látky
- výborná stráviteľnosť
- vhodné do šalátov, polievok, plniek, alebo ako príloha
100 g (v surovom stave) | |
Energetická hodnota | 1383 kJ / 328 kcal |
Tuky | 1,4 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 57,6 g |
- z toho cukry | 0,4 g |
Bielkoviny | 12,3 g |
Soľ | 0,04 g |
Ingrediencie
Čiastočne naklíčená, usušená a nahrubo pomletá celozrnná pšenica.
Upozornenie pre alergikov: alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu.
Odporúčania výrobcu
- Bulgur prepláchne av mierne osolenej vode varíme cca 6 minút.
- Po uvarení prikryjeme pokrievkou a necháme ešte chvíľku stáť.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v suchu, chlade a tme.