Sladko fialová slivková sezóna je v plnom prúde, tak ju poďme poriadne využiť. Garantujeme vám, že tento slivkový koláč si vybojuje čestné miesto medzi rodinnými receptami, ku ktorým sa rok čo rok vraciate.
Nadýchané šťavnaté cesto, svieži tvarohový krém, sladké slivky a maková posýpka. Musíme dodávať ešte niečo viac?
1 porcia obsahuje
- 190 kcal
- 13 g sacharidov
- 10 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 12 porcií
- 100 g špaldovej múky
- 30 g kokosovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 100 g erythritolu
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
- 1 lyžica škorice
- 1 citrónová kôra
- 2 vajcia
- 50 g ghee
- 150 ml mlieka
- 500 g tvarohu
- 1 vajce
- 1 citrónová šťava
- 30 g erythritolu
- 400 g sliviek
- škorica
- 25 g ghee
- 20 g špaldovej múky
- 20 g maku
- 30 g erythritolu
- 20 g mandľových lupienkov
Postup
-
Rúru predhrejeme na 170 °C.
-
Najskôr sa vrhneme na prípravu cesta. Vo veľkej mise zmiešame všetky sypké ingrediencie – múky, proteínový prášok, erytritol (alebo iné sladidlo), kypriaci prášok, škoricu a citrónovú kôru. K sypkej zmesi pridáme vajcia, rozpustené ghí a mlieko. Spracujeme husté cesto, ktoré prelejeme do formy alebo plechu vyloženého papierom na pečenie.
-
Nasleduje tvarohová vrstva! Tú pripravíme jednoducho zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií. Tvarohovú náplň rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto.
-
Slivky rozpolíme a vykôstkujeme. Potom nimi v dvoch vrstvách pokryjeme tvarohový krém a poprášime ich škoricou.
-
A nakoniec posýpka! Na jej prípravu použijeme ghíčko izbovej teploty, ku ktorému pridáme múku, mak a erytritol. Rukami spracujeme sypkú hmotu, ktorou zasypeme celý povrch koláča. Nakoniec prisypeme mandľové lupienky.
-
Pečieme v predhriatej rúre 45‑50 minút.
-
Než sa po koláči zapráši, nezabudneme ho nafotiť a zdieľať na Instagrame.