Crumble. Veď to je vlastne len ovocie s posýpkou.
Áno. Dohromady ale tvorí takú symfóniu chutí, že si nikto ani nevšimne, že na spodku chýba koláč. Aké jednoduché a chytré! Ako už nadpis napovedá, crumble nie je náročný na čas ani suroviny. Baví nás jeho rozmanitosť. S použitým ovocím môžete ľubovoľne experimentovať podľa sezóny alebo jednoducho podľa toho, čo práve máte v mrazničke.1 porcia obsahuje
- 185 kcal
- 21 g sacharidov
- 9 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 9 porcií
Na ovocnú vrstvu:
- 500 g sliviek
- 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
- 2 čajové lyžičky škorice
- 50 g kokosového cukru
- 1/2 šťava z citróna
- 1/2 citrónovej kôry
Na crumble:
- 60 g ovsených jumbo vločiek
- 30 g kokosovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 30 g kokosového cukru
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- 2 čajové lyžičky škorice
- 60 g ghee
- 20 g mandľových lupienkov
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Slivky vykôstkujeme, nakrájame na mesiačiky a premiešame so škoricou a škrobom. Takto pripravené slivky presunieme na dno zapekacej formy.
-
Všetky suroviny na crumble spoločne zmiešame a vytvoríme posýpkovú zmes, ktorú nasypeme na slivky.
-
Pečieme dozlatista približne 30 minút.
-
Podávame s vanilkovou zmrzkou a zdieľame na Instagrame pod hashtagom #aktinrecepty.