Existuje na svete človek, ktorý by nemiloval tvarohové knedličky? Nemyslíme si! Tak ešteže existuje milión receptov, ako na ne.
Vyskúšajte tieto z ovsenej múky a verte, že nebudete ľutovať. Pokiaľ práve nemáte po ruke ovsenú múku, nevešajte hlavu. Postačia vám aj rozomleté ovsené vločky.
1 porcia obsahuje
- 370 kcal
- 40 g sacharidov
- 14 g tukov
- 18 g bielkovín
Na 3 porcie
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 vajce
- 120 g ovsenej múky
- čajová lyžička Vilgain Erythritol & Stévie
- 12 sliviek
- 150 g kyslej smotany
- Vilgain Erythritol & Stévia
- škorica
Postup
-
-
Z tvarohu, vajíčka, sladidla a ovsenej múky vymiešajte hladké cesto. Pokiaľ by sa cesto príliš lepilo, môžete pridať o niečo viac múky, ale nepreháňajte to, aby neboli knedličky tuhé. Pripravené cesto dajte na chvíľu do chladničky odležať. -
Odležané cesto rozdeľte na 12 kúskov a do každého z nich zabaľte slivku. -
Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu, vložte do nej pripravené knedle a vareškou premiešajte, aby sa vám neprilepili ku dnu. -
Knedle varte tak dlho, kým nebudú plávať na hladine, následne ich z vody vyberte.
-
Hotové knedličky podávajte s kyslou smotanou osladenou podľa chuti sladidlom a posypané škoricou. Dobrú chuť!
-