Ach, tie návraty do detstva! Niekedy sú sladké ako med, inokedy zase ako babičkine šúľance s makom.
Pripravte ich z kvalitných, výživných ingrediencií a zamaškrťte si na nich bez najmenších výčitiek ako my.
1 porcia obsahuje
- 352 kcal
- 33 g sacharidov
- 8 g tukov
- 37 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 100 g ovsených vločiek
- 30 g vanilkového proteínu
- 30 g erythritolu
- 1 vajce
- 200 g sliviek
- 20 g erythritolu
- 1 šťava z citróna
- mak
- ghee
Postup
-
Z ingrediencií na šúľance vytvoríme lepivé a hrudkovité cesto.
-
Cesto presunieme na pomúčenú dosku a vytvarujeme z neho pravidelné šúľance.
-
Šúľance varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú. Potom ich scedíme, necháme odkvapkať a presunieme na papierový obrúsok, ktorý z nich vysaje prebytočnú vodu.
-
Na omáčku opečieme slivky na troche ghíčka. Akonáhle začnú rozvoniavať, podlejeme ich trochou vody a necháme zľahka rozvariť. Na záver dochutíme citrónovou šťavou a erytritolom.
-
Šúľance podávame so slivkovou omáčkou, zasypané makom a poliate ghíčkom.
-
Vyskúšaj a zdieľaj na Instagrame s označením @Aktinrecepty a #aktinrecepty.